cookie-og-privatlivspolitik
Ole Karmsteen driver malkeproduktion på Mosegården ved Maglebrænde. Han er formand for Sjællandske Familielandbrug og skuffet over, at Anne Arhnung har forladt direktørposten i Landbrug & Fødevarer.
Ole Karmsteen driver malkeproduktion på Mosegården ved Maglebrænde. Han er formand for Sjællandske Familielandbrug og skuffet over, at Anne Arhnung har forladt direktørposten i Landbrug & Fødevarer.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Formand: - Nogen må tage ansvar

Formand for Sjællandske Familielandbrug, revser Landbrug & Fødevarers formandskab i forbindelse med sexismesag.
14. oktober 2021 kl. 12:41 Af Denny Michael Jakobsen

I kølvandet på den meget omtalte sexismesag i det landbrugsejede selskab DanBred valgte Landbrug & Fødevarers direktør Anne Arhnung mandag at forlade sin post med omgående virkning.

Men det er "den forkerte", der er gået, mener gårdejer Ole Karmsteen fra Maglebrænde, der er formand for Sjællandske Familielandbrug.

Han er skuffet over, at sagen har fået Anne Arhnung til at gå, i stedet bør Landbrug & Fødevarers fælles formandskab tage ansvar.

- Jeg har svært ved at se, at de kan fortsætte alle sammen. Som minimum bør de melde ud, hvilken holdning de hver især har haft. Jeg mener, det er den forkerte, der er gået. Nogen må tage ansvaret, siger Ole Karmsteen til Landbrugsavisen.


Flerårige krænkelser

Landbrug & Fødevarer er hovedaktionær i DanBred. Her blev direktøren, Thomas Muurmann Henriksen, først på sommeren anklaget for flere års sexchikane mod unge kvinder i virksomheden.

Annonce

Bestyrelsen i DanBred og direktør Thomas Muurmann Henriksen er nu blevet skiftet ud, men Anne Arhnung er utilfreds med, at Landbrug & Fødevarers fælles formandskab har afvist hendes rådgivning om, hvordan sexismesagen skulle håndteres.

"Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have være håndteret. Desværre har toneangivende valgte i formandskabet - mine arbejdsgivere - ikke lyttet til mig."

"Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af", skrev Anne Arhnung mandag i en pressemeddelelse, som var udsendt uden om presseafdelingen i Landbrug & Fødevarer.


Arhnung "ofret"

Ole Karmsteen mener, at Anne Arhnung er blevet "ofret".

- Ansvaret ligger andre steder og efter det, hun har meldt ud, kan jeg forstå, at hun hele tiden har været uenig i den måde, DanBredsagen har været håndteret på, siger Ole Karmsteen til Landbrugsavisen.

Annonce

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, har nu iværksat en ekstern undersøgelse af ledelses- og arbejdskulturen i Landbrug & Fødevarer for at sikre, at organisationen fremover bliver bedre til at forebygge og håndtere sager om grænseoverskridende adfærd som sexisme og krænkelser.

Læs også artiklerne "Chef siger op i Landbrug & Fødevarer efter DanBred-sag" og "L&F-formand uenig i direktørs afskedssalut: Bliver på post"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE