cookie-og-privatlivspolitik
Forsikringsselskaberne i Danmark anbefaler kunderne ikke at rejse til lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til. (Arkivfoto)
Forsikringsselskaberne i Danmark anbefaler kunderne ikke at rejse til lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til. (Arkivfoto)
Foto: Jaime Reina/Ritzau Scanpix

Erhverv

Forsikringen dækker ferier i Europa - men ikke coronaevakuering

Rejseforsikringer dækker, selv om man trodser Udenrigsministeriets vejledning. Evakuering er ikke dækket.
04. juni 2020 kl. 16:31 Af Ritzau

Annonce

Hvis man vælger at rejse til Sydeuropa i sommerferien og dermed trodse Udenrigsministeriets rejsevejledninger, vil rejseforsikringen som udgangspunkt dække sygdom, skader eller uheld.

Men man kan komme i problemer under en ny bølge af coronavirus og ikke få dækning, hvis man strander i udlandet eller hurtigt skal hjem, fordi et land lukker ned.

Sådan er meldingen fra de fire største forsikringsselskaber i Danmark, Tryg, Topdanmark, Codan og Alm. Brand.

De yder dækning i EU og nogle få andre lande i Europa, men fraråder alligevel at trodse myndighedernes anbefalinger.

Fra 15. juni fraråder Udenrigsministeriet ikke længere rejser til Norge, Tyskland, Island og Færøerne, men fraråder ikke-nødvendige rejser til resten af verden.

- Vi vil gerne sikre vores kunder i den her ekstraordinære situation, hvis de uforvarende havner i problemer på deres ferie, siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør hos Topdanmark.

- Men det er samtidig vores klare anbefaling, at man bliver hjemme, og det er også vores indtryk, at de fleste gør det, siger han.

Hos Topdanmark og Alm. Brand vil man også være dækket, hvis man bliver smittet med coronavirus.

- Der kan dog være situationer, hvor man på grund af forholdene på destinationen ikke kan få den nødvendige hjælp og behandling, skriver Alm. Brand på sin hjemmeside.

Tryg og Codan dækker til gengæld ikke, hvis man bliver smittet med coronavirus.

- Forsikringen dækker ikke sygdom relateret til Covid-19, og er man rejst afsted til et land, hvortil Udenrigsministeriet fraråder rejser, vil forsikringen ikke dække evakuering eller for ufrivilligt ophold, hvis man strander i landet, fordi udrejse ikke er muligt, skriver Tryg i en kommentar.

Hos Codan dækker rejseforsikringen ikke, hvis skaden på nogen måde kan relateres til coronavirus.

- Vi anbefaler, at man bliver hjemme. Hvis du alligevel vælger at tage afsted, så påtager du dig selv en forøget risiko.

- Vi dækker ikke en coronarelateret skader, men hvis du kører galt i Frankrig, eller brækker armen, når du reparerer din ødegård i Sverige, så hjælper vi, siger Mads Foged, der er privatkundedirektør hos Codan.

Codan understreger, at skader meget let kan blive coronarelateret.

For eksempel dækker forsikringen ikke, hvis der ikke er plads på et offentligt sygehus, der er overbelastet af coronapatienter, og man i stedet skal på et privat hospital.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce