cookie-og-privatlivspolitik
BEWi Styrolit i Maribo er nomineret til Byggeriets Klimapris 2020. Det glæder driftsleder Allan Blak (til venstre) og produktionchef Morten Jørgensen, der her viser råmaterialet til flamengo, sig over.
BEWi Styrolit i Maribo er nomineret til Byggeriets Klimapris 2020. Det glæder driftsleder Allan Blak (til venstre) og produktionchef Morten Jørgensen, der her viser råmaterialet til flamengo, sig over.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

Genanvendelse er kodeordet for BEWi Styrolit

BEWi Styrolit i Maribo nomineret til Byggeriets Klimapris.
12. februar 2020 kl. 08:31 Af Jesper Bøgh

Annonce

BEWi Styrolit i Maribo, der udvikler og producerer bygningsisolering i EPS (se faktaboks, red.), er blevet nomineret til Byggeriets Klimapris, der uddeles 11. marts i forbindelse med Byggeri'20, der holdes 10.-13. marts i Messe C i Fredericia.

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klima og arbejdsmiljø - og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.


Firstmover

Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på klimaområdet. De nominerede er Milwaukee Elværktøj, RIAS A/S, BAYO.S Skruefundament ApS, BEWi Styrolit og Kingspan Insulation ApS.

Hos BEWi Styrolit er produktionschef Morten Jørgensen og driftsleder Allan Blak stolte over nomineringen.

- Vi er firstmovere og går dermed forrest med 100 procent genanvendelse af opsamlet EPS, og derfor er vi glade for at være nomineret til klimaprisen, lyder det fra Morten Jørgensen, der fortæller, at virksomheden har aftaler med lidt over halvdelen af de danske kommuner om at aftage det brugte EPS.

- Det bliver komprimeret, bliver omdannet til nyt råstof og bliver genanvendt i nyt EPS. Vi har kørt de sidste test på produktet i december, fortæller Allan Blak.

Hos BEWi Styrolit i Maribo bliver materialet primært ordreproduceret til bygningsisolering i typisk gulv, tag og facader.

- Det handler om at udnytte muligheden for genanvendelse og bæredygtighed. På den måde tager vi et klimamæssigt ansvar ved at tilbyde 100 procent genanvendeligt isolering i bæredygtige byggerier, slår Morten Jørgensen fast.


En hyldest

Palle Thomsen, administrerende direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer Byggeri'20, glæder sig over feltet af nominerede til klimaprisen.

- Byggeriets Klimapriser fejrer i år 10-årsjubilæum, og vores ambition har siden 2010 været at løfte den grønne omstilling i dansk byggeri. Byggeri-messen skal være stedet, hvor hele branchen bliver præsenteret for de nyeste bæredygtige produkter og løsninger til kommende byggeopgaver, og klimapriserne er en hyldest til de virksomheder, der går forrest inden for grøn innovation - til inspiration og gavn for hele byggebranchen, siger Palle Thomsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce