cookie-og-privatlivspolitik
Seks lærlinge fra Lolland var tidligere på ugen på virksomhedsbesøg på Give Steel A/S. Værkfører Kristian Eliseholm viste gæsterne rundt.

2

Billeder

Seks lærlinge fra Lolland var tidligere på ugen på virksomhedsbesøg på Give Steel A/S. Værkfører Kristian Eliseholm viste gæsterne rundt.
Foto: Andrew Crone-Langkjær, Femern A/S

Erhverv

Give Steel A/S klar til lærlinge fra Lolland

Seks potentielle unge lærlinge fra Lolland drog forleden til Brande-virksomheden Give Steel A/S, der skal lave stålkonstruktioner til tunnelelementfabrik.
04. juni 2021 kl. 08:58 Af Jesper Bøgh

FAKTA
FAKTA OM GIVE STEEL A/S
Give Steel A/S projekterer, fremstiller og monterer stålkonstruktioner til byggesektoren, herunder søjle- og
bjælkekonstruktioner. Virksomheden er en førende leverandør af stålkonstruktioner til industrien i Danmark og en
betydende leverandør i Nordeuropa. Give Steel producerer alle stålspær og stålkonstruktioner på fabrikken i Danmark, har
ingeniørkontor i Aarhus og afdelinger i Tyskland og Polen.

En delegation fra Lolland bestående af seks unge potentielle lærlinge og repræsentanter fra Lolland Kommune var forleden på virksomhedsbesøg i Brande i Midtjylland.

Det var virksomheden Give Steel A/S, der havde inviteret de unge fra Lolland på besøg i Brande for at vise de unge muligheden for at tage en smedeuddannelse hos virksomheden.

De nye lærepladser i Brande er skabt i forbindelse med den store totalentreprise Give Steel A/S har fået på stålkonstruktionerne til tunnelelementfabrikken, der skal producere betonelementerne til Femern Bælt-forbindelsen.

Give Steel A/S skal levere over 8.000 tons dansk produceret stålkonstruktion bestående af mere end 20.000 stålspær, søjler og bjælker til entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors, FLC.

Torben Larsen, direktør i Give Steel A/S, bød delegationen fra Lolland velkommen til virksomheden med en melding om, at give de unge mænd mulighed for at få en læreplads på virksomheden som eksempelvis svejser eller smed.

Annonce

Han understregede, at hvis de ville tage springet til Brande, så kunne de sandsynligvis starte allerede efter sommerferien.

I samarbejde med den enkelte lærling står Give Steel også parat med hjælp til at løse praktiske udfordringer som eksempelvis bolig.

- Vi har som virksomhed muligheden for at bidrage til de unges uddannelse. Det ser vi både som vores ansvar og som en pligt. I sidste ende kommer det også Give Steel til gode, for der er mangel på blandt andet smede, siger direktør Torben Larsen, der tilføjede:

- Vi er en type virksomhed, der ikke kræver de store forudsætninger for at komme i gang med det samme. Vi er vant til at tage imod folk, der aldrig har stået med et værktøj i hånden før og give dem en uddannelse, slog han fast.

Torben Larsen kunne fortælle, at han allerede længe inden besøget havde holdt et møde med Lolland Kommune, hvor han præsenterede mulighederne for at samarbejde om lærlingepladser.

Annonce

På spørgsmålet om, hvorfor de også tilbød lærepladser til unge fra Lolland, svarede Torben Larsen:

- Når vi skal være med på så stort et projekt som byggeriet af Femern-tunnelen, så føler vi, at det er naturligt for os også at bidrage til Lolland Kommune. At give noget igen. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde både arbejdspladser og lærepladser i direkte forbindelse med Femern-projektet gennem vores kontrakt med Femern Link Contractors, sagde han.

Virksomheden har i øjeblikket i alt 30 lærlinge tilknyttet og forventer at komme op på i alt 45 lærlinge inden årets udgang.

Også i Lolland Kommune er der glæde over samarbejdet med Give Steel A/S.

- Der er tale om en gruppe unge mænd, der af forskellige årsager ikke er i arbejde, men som bliver vurderet til at kunne arbejde og tage en uddannelse, fortæller socialrådgiver og arbejdsmarkedskonsulent Nina Grønborg Zachariassen, Job-udd-vejen i Lolland Kommune, der var med på besøget hos Give Steel A/S.

Annonce

- Det er lidt den omvendte verden, at en virksomhed inviterer ledige på virksomhedsbesøg. Normalt søger ledige job i en virksomhed. Så det er meget positivt, at Give Steel A/S inviterer unge fra Lolland, og jeg tror på, at vi i fremtiden kan udbygge det samarbejde, der er skabt, siger hun og oplyser, at besøget har fået nogle af de seks unge til at overveje muligheden for en lærlingeplads hos Give Steel A/S.

Give Steel A/S er iøvrigt anerkendt for at tage socialt ansvar og har for nylig vundet CABIs CSR People Prize 2020 i kategorien for store virksomheder.

Prisen gives til danske virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at tage socialt ansvar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE