cookie-og-privatlivspolitik
Morten Egon Jørgensen er ny erhvervskundedirektør for Nordea i området.
Morten Egon Jørgensen er ny erhvervskundedirektør for Nordea i området.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Gode tider og investering i fremtiden

Ny erhvervsdirektør i Nordea vil gerne ruske op i lokale virksomheder
06. oktober 2018 kl. 09:00 Af Hans Gandrup

Annonce
FAKTA
Nordea gennemførte i sommer en ændring af sin erhvervsorganisation - også her i området. Morten Egon Jørgensen, 37 år, er nu chef for erhvervsafdelingen i Nykøbing og har ligeledes ansvaret for de store og mellemstore erhvervskunder i Vest- og Sydsjælland.
- Vores omlægninger har været i gang et stykke tid, og jeg erkender, at Nordea til tider har lignet en byggeplads. Både for kunder og medarbejdere. Men vi er mere end godt på vej nu, fastslår Morten Egon Jørgensen, som blandt andet peger på, at erhvervsafdelingen og medarbejderne satser på at være særdeles mobile og opsøgende i forhold til kunderne.
Flemming Jørgensen har hidtil være erhvervskundedirektør for Lolland-Falster. Han får nu ansvaret for ledelse og udvikling af kreditspecialister i hele Østdanmark uden for København.

- Brug nu de gode tider til at kigge lidt ud over den daglige produktion. Hvad skal der ske de kommende år? Hvordan? Der er lidt for mange af vores lokale virksomheder, der er lidt for tilfredse med, at "det går jo meget godt..."

Morten Egon Jørgensen, ny erhvervskundedirektør for Nordea Sjælland Syd og Lolland-Falster er særdeles glad for at være "kommet hjem" til Nykøbing og imponeret over, hvor meget optimisme og aktivitet byen og området byder på - ikke mindst i sammenligning med situationen for år tilbage, hvor han arbejdede nordpå.

Men på trods af tilfredsheden med at være blevet erhvervschef i et område i fremdrift, er han altså ikke bange for at levere et velment "spark" til de virksomheder og det erhversliv, som er hans og afdelingens samarbejdspartnere.


Tunnel begge veje

- Jeg er meget glad for at være flyttet tilbage til Nykøbing. Her er skøn natur lige udenfor vinduet, familie og venner tæt på - og boligpriser der medfører økonomisk frihed til at gøre ting, der ikke er mulige med en københavnsk milliongæld, fastslår den 37-årige erhvervsdirektør.

- Det er fantastisk at være vidne til den udvikling, som landsdelen og især Nykøbing er i gang med. Men udviklingen kunne forstærkes ved, at alle gør sig umage, kigger ud over næsetippen og griber de muligheder, som byder sig, tilføjer han.

Femern-forbindelsen er et eksempel.

- Der opstår oceaner af muligheder - mange af dem er her allerede. Men hvor mange af landsdelens virksomheder fokuserer egentlig på eksport og måske især på Tyskland? For få, mener jeg. Når der kommer en fast forbindelse til Tyskland, går den jo begge veje. Der kommer også tysk initiaitiv og konkurrence her til os. Og det skal man handle ud fra. I en lille økonomi som vores opnår man kun velstand og vækst, hvis man handler, tager ved lære og etablerer partnerskaber med omverdenen, siger Morten Egon Jørgensen, som altså mener, at en del af det lokale erhvervsliv er lige lovlig tilbagelænet.


Holder nok min tid...

- Det er jo godt, at vi er inde i en højkonjunktur, hvor langt størsteparten af erhvervslivet i vores område klarer sig godt. For det gør firmaerne. Det er generelt stabilt, solidt. Men måske også noget stillestående. Man skal altså også spørge sig selv: Hvad med i morgen? Sådan lidt provokerende synes jeg lidt for ofte, at jeg her lokalt møder holdningen, "det går jo meget godt - og det holder nok min tid...". siger Morten Egon Jørgensen.


Forsigtighed

Signalet fra ham og banken er altså, at man godt vil være med til at understøtte, at virksomhederne tænker nyt - og i højere grad ruster sig til fremtiden. Men han erkender også, at en vis forsigtighed sidder ganske dybt - også i virksomhederne og deres ejere.

- Det er forståeligt og et langt stykke ad vejen fornuftigt. Der er fokus på gældsafvikling og soliditet - det gælder i øvrigt både privat og erhvervsmæssigt - og dermed også mindre opmærksomhed på investering og udvikling. Men jeg vil gerne være med til at give et puf til, at vores kunder og samarbejdspartnere også får lidt længere perspektiv på deres virksomhed. Det kan for eksempel være ved at styrke virksomhedens professionelle sparring og rådgivning. Jeg tror nemlig på, at der i vores lokale erhvervsliv er endnu mere vækstpotentiale, end vi allerede ser, påpeger Morgen Egon Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce