Annonce
Erhverv

Godstransport i havne vil øges

Direktør Christina Hedemark Jensen, Krinak A/S, forventer stigende mængder gods over kaj de kommende år. Foto: Jan Knudsen

Krinak-direktør forventer støt stigende mængder over kaj de kommende år.

Shippingvirksomheden Holger Kristiansen's Eftf. A/S, eller i daglig tale Krinak A/S, med direktør Christina Hedemark Jensen i spidsen, er repræsenteret i alle erhvervshavne på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Virksomheden tæller cirka 20 medarbejdere fordelt på henholdsvis kontor og havneterminaler og har de senere år haft en årlig omsætning i niveauet 25-30 millioner kroner.

- Coronakrisen har ikke på selve forretningen kunnet mærkes. Men vi har naturligvis ændret en del procedurer for at leve op til restriktioner og anbefalinger, fortæller Christina Hedemark Jensen og nævner et par eksempler:

- Enkelte medarbejdere på kontorer har i perioder arbejdet hjemmefra, og vi går heller ikke ombord på skibene, som vi gjorde tidligere. Papiroverlevering sker på kajen, fortæller hun.

Det er typisk landbrugsprodukter som gødning, korn og melasse samt byggematerialer, sten og grus, der transporteres via havnene og faciliteres af Krinak.

- Og transporten af den type gods har ikke været påvirket af coronakrisen, slår direktøren fast.

Christina Hedemark Jensen forventer en stigende aktivitet de kommende år med støt stigende antal ton over kaj.

I de gamle DLG-bygninger i Rødbyhavn har Krinak i fællesskab med DLG nemlig gjort sig klar til byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen med Femern Belt Bulk Terminal A/S.

- Vi har de seneste år kunnet bruge bygningerne til at opbevare korn i, men vi har på det seneste lejet lokaler ud til FBC, Fehmarn Belt Contractors. Vi forventer også, at FLC (Femern Link Contractors) samt underleverandører løbende vil benytte terminalen, fortæller Christina Hedemark Jensen.

- Vi skal servicere fartøjerne under byggeriet og eksempelvis være klar med hydraulikolie, ankerspil, bøjer og des lige, men terminalen vil blandt andet også fungere som lagerhotel, tilbyde mødefaciliteter og udleje kontorer, tilføjer hun.

Faciliteternes kapacitet har ikke indtil nu været fuldt udnyttet.

- Men det, forventer vi helt klart, bliver tilfældet, slår Christina Hedemark Jensen fast og nævner, at det også var tilfældet tidligere, da der blev foretaget en stor mængde prøveboringer i Femern Bælt.

Netop nu er FBC i gang med at anlægge moler til den tunnelelementhavn, der skal servicere tunnelelementfabrikken i forbindelse med byggeprojektet.

Flere politikere - ikke mindst transportminister Benny Engelbrecht (S) - har udtrykt ønske om, at netop havnen og fabrikken vil kunne levere betonelementer til fremtidige infrastrukturprojekter, når Femern Bælt-forbindelsen er færdigbygget efter planen i 2029.

- Men sker det ikke, så vil det i min optik være oplagt at omdanne havnen til en erhvervshavn. Beliggenheden vil være helt unik i forhold til motorvejen og Nordtyskland, siger Christina Hedemark Jensen.

Også på Nakskov Havn forventer Krinak-direktøren øgede godsmængder over kaj de kommende år.

Derfor har Krinak også investeret i Nakskov Bulk Terminal, en investering på 25 millioner kroner, som stod færdig i 2014.

I dag går 90 procent af godset på Nakskov Havn igennem en Krinak-medarbejder.

- Vi har en rigtig god dialog med Lolland Havne om de behov, som vores kunder giver udtryk for at have. Det har blandt andet resulteret i udvidelser af kaj-kapaciteten i Nakskov Havn, fortæller hun.

Derudover er der også planer om at udvide sejlrenden ind til Nakskov Havn, så MHI Vestas kan afskibe vindmøller på større skibe end tidligere.

- Vi står for udskibningen af vingerne og har ansatte, der er specialuddannede til at laste vingerne, fortæller Christina Hedemark Jensen og tilføjer:

- Jo større skibe, des større markeder bliver tilgængelige for en havn som Nakskov. Det medfører bedre vilkår for kunderne. Det betyder arbejdspladser og har dermed en positiv effekt på hele byen.

  • Direktør Christina Hedemark Jensen, Krinak A/S, forventer stigende mængder gods over kaj de kommende år. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken