cookie-og-privatlivspolitik
Coronakrisen har givet indehaver Mikael Bruun Rasmussen, Customsteel ApS, nogle gevaldige økonomiske lussinger. Han tror dog fortsat på fremtiden.

2

Billeder

Coronakrisen har givet indehaver Mikael Bruun Rasmussen, Customsteel ApS, nogle gevaldige økonomiske lussinger. Han tror dog fortsat på fremtiden.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Håndvaske kan blive det nye

Coronakrise åbner måske for nye produkter til nye kunder hos Customsteel ApS i Nakskov
05. juni 2020 kl. 14:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

Coronakrisen har vendt op og ned på alt i mange virksomheder på Lolland-Falster, og Customsteel ApS i Nakskov er ingen undtagelse.

Den ordreproducerende virksomhed, der leverer metalløsninger og smedearbejde til alt fra biogasanlæg, udvikling af værktøj og til fødevareindustrien, med indehaver Mikael Bruun Rasmussen i spidsen har mærket en markant nedgang i ordretilgangen under coronakrisen.

- I slutningen af februar begyndte vi at få meldinger fra vores leverandører i Danmark, at stålværkerne i Italien og Asien, som leverer metal til Danmark, begyndte at lukke deres produktioner ned. Det skabte en del usikkerhed om leverancerne og dernæst priserne, husker Mikael Bruun Rasmussen, der skabte virksomheden i 2014 hjemme i garagen.

Siden er virksomheden vokset og flyttede i 2016 til Heimdalsvej i Nakskov.

- Vi var underleverandører til tanke, der skulle leveres til Spanien og USA. Det tegnede egentlig godt, indtil landet lukkede ned i marts, vurderer Mikael Bruun Rasmussen.

Nogle ordrer blev annulleret og andre udeblev.

- Vi var 12 medarbejdere på daværende tidspunkt, men jeg var nødsaget til at afskedige fem medarbejdere. Så i dag er vi syv. Vi skal jo overleve, fortæller han.

De efterfølgende måneder under nedlukningen af landet - og store dele af verden - har været hårde for virksomheden.

- Vi har fået nogle gevaldige lussinger. Jeg vil anslå, at vi har haft mellem en tredjedel til halvdelen af den omsætning, vi havde på samme tidspunkt sidste år. En stor del af de ordrer, vi modtager nu, er ordrer med meget kort leveringstid, så det stiller store krav til vores evne til omstilling. Men det er vilkårene i øjeblikket, og det klarer vi også, fortæller Mikael Bruun Rasmussen, der tilføjer.

- Vi er godt polstret, så jeg er tryg ved, at det nok skal gå, slår han fast.


Forespørgsel på håndvask

Halstedhus Efterskole, der var lukket ned og eleverne hjemsendt, henvendte sig til Mikael Bruun Rasmussen med en forespørgsel på håndvask, fordi de ville være forberedt på elevernes tilbagevenden med en forventning om øgede krav til faciliteter til håndvask og håndhygiejne.

- Vi gik straks i gang med at tegne og udarbejde skitser fra bunden til en stor håndvask i rustfrit stål. Det blev godkendt, og så gik vi i gang, fortæller Mikael Bruun Rasmussen.

Håndvasken er påmonteret berøringsfri dispensere til håndsprit og sæbe samt berøringsfri amaturer og er udviklet til både inden- og udendørs brug.

- Der er også udviklet elektrisk frostsikring, ligesom der i designet er tænkt i, at håndvasken skal være nem at rengøre uden samlinger, hvor skidt og bakterier kan samle sig. Vi ville nemlig gerne lave en løsning, der kan være permanent, slår Mikael Bruun Rasmussen fast, der dermed har fået lavet brochurer og også har fået forespørgsler på produktet fra både Fyn og Jylland.


Øget behov og fokus

Han peger nemlig på, at behovet og fokus på håndvask og håndhygiejne er kommet for at blive.

- Der kommer en ny standard for, at der steder, hvor mange mennesker samles, skal kunne vaskes hænder af mange mennesker på én gang. Derfor har vi også udviklet håndvasken, så der kan påmonteres plexiglas, så man kan stå adskilt ved håndvasken, fortæller han.

Mikael Bruun Rasmussen mener nemlig, at håndvasken med fordel kan være anvendelig på skoler, institutioner, fabrikker og måske endda på steder, hvor der traditionelt afholdes koncerter.

- Jeg tror på, at der vil være efterspørgsel på netop den fremtidssikrede permanente løsning. Nu har vi know how til at lave og producere håndvasken, så vi kan levere direkte til brugeren, fortæller han og mener, at det vil være relevant for eksempelvis kommuner, der har ansvaret for flere skoler og institutioner, hvor der kan være behov for at få etableret flere permanente håndvaske på forskellige matrikler.


Optimisme spores

Mikael Bruun Rasmussen giver udtryk for, at det virker som om, at der med genåbningen af samfundet generelt er mere optimisme at spore.

- Men resten af året er meget uvist. Det er svært at vurdere, hvor det bærer hen. Men jeg kan forestille mig, at vi pludselig vil opleve en stor ordretilgang, fordi der vil være et efterslæb, som på et tidspunkt skal indhentes, siger han og tilføjer.

- Leverancerne af metal er ikke længere et problem, så vi er sådan set klar, slår Mikael Bruun Rasmussen fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce