cookie-og-privatlivspolitik
I forbindelse med Danske Banks 150-års jubilæum overrakte banken onsdag hæder til Falsters Kyst, som driver Pomle Nakke Traktørsted og Hesnæs Havn Bageri. Kim Rahbek (nr. 5 fra h.) er en af bagmændene bag projektet, og her ses teamet fra bageriet sammen med forpagterparret Christoffer Brink Færch og Julie Brink Færch, der fungerer som henholdsvis køkkenchef  og sommelier på Pomle Nakke. Det var erhvervsrådgiver i Danske Bank Michael Bjørn (tv.) og områdedirektør Steen Dolberg (nr. 2 fra h.), som overrakte diplomet.

2

Billeder

I forbindelse med Danske Banks 150-års jubilæum overrakte banken onsdag hæder til Falsters Kyst, som driver Pomle Nakke Traktørsted og Hesnæs Havn Bageri. Kim Rahbek (nr. 5 fra h.) er en af bagmændene bag projektet, og her ses teamet fra bageriet sammen med forpagterparret Christoffer Brink Færch og Julie Brink Færch, der fungerer som henholdsvis køkkenchef og sommelier på Pomle Nakke. Det var erhvervsrådgiver i Danske Bank Michael Bjørn (tv.) og områdedirektør Steen Dolberg (nr. 2 fra h.), som overrakte diplomet.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Erhverv

Hæder til to lokale fyrtårne

I anledning af Danske Banks 150-års jubilæum uddelte banken hæder til to lokale virksomheder, som gør en forskel.
07. oktober 2021 kl. 21:30 Af Denny Michael Jakobsen

Gennem 150 år har Danske Bank ydet rådgivning, service og lån til millioner af mennesker og virksomheder i Danmark og på den måde spillet en stor rolle i udviklingen af det danske samfund.

Landets største bank har besluttet at markere sit jubilæum sammen med sine kunder. I den forbindelse har banken udpeget 150 kunder, der fortjener en hyldest for sin indsats. To af virksomhederne er at finde på Lolland-Falster, Falsters Kyst og Nykøbing Falster Revyen, og de blev onsdag hædret for at gøre en forskel og sætte Lolland-Falster på danmarkskortet.

Falsters Kyst driver Pomle Nakke Traktørsted og Hesnæs Havn Bageri, og med i ejergruppen er Kim Rahbek, som også er arbejdende bestyrelsesformand for Business LF.

Han modtog hæderen sammen med forpagterparret Christoffer Brink Færch og Julie Færch, der er henholdsvis køkkenchef og sommelier på Pomle Nakke Traktørsted samt teamet bag bageriet på Hesnæs Havn.


En utrolig rejse

- Vi har fået til opgave at finde lokale ildsjæle, som har udrettet noget særligt. Det er en helt utrolig rejse, I har været på. I har på kort tid skabt vækst, I tænker innovativt og gør en forskel for lokalmiljøet. I har på få år genrejst Pomle Nakke Traktørsted, I modtager gode madanmeldelser har dermed bragt restauranten og Falster på landkortet. Derudover har I åbnet bageriet og caféen her på Hesnæs Havn, og I formår at tiltrække både turister og kokke til Falster, sagde Michael Bjørn, erhvervsrådgiver i Danske Bank.

Annonce

Lige nu har Falsters Kyst omkring 50 på lønningslisten heriblandt fire kokkeelever. I højsæsonen tiltrækker bageriet på Hesnæs Havn cirka 500 gæster om dagen. I bageriet kan man købe brød, kager og kaffe og derudover nogle lokalt producerede produkter som marmelade. Filosofien er så mange lokale kvalitetsvarer som muligt.

- Først og fremmest kan vi bruge anerkendelsen internt. Det er et skulderklap til de ansatte om, at de rent faktisk gør en forskel, siger Kim Rahbek.


Aftenåbent fra i dag

På en god dag i weekenden har Pomle Nakke Traktørsted omkring 150 gæster om aftenen og 125 til frokost. Og det giver også ekstra kunder i butikken på Hesnæs Havn.

- Vi kan godt mærke, at gæster fra restauranten kommer forbi her og vil købe det brød, de har smagt på restauranten. Og samtidig er det en oplevelse for dem, at vi er et åbnet, arbejdende værksted, hvor de kan se, hvad vi laver, og hvordan vi gør, siger bager Sune Westh.

I dag har caféen på Hesnæs Havn for første gang åbent om aftenen.

Annonce

- Vi vil gerne tilbyde god mad, uden at det skal koste en formue. Det vil kunne få dagens ret for i omegnen af 125-150 kroner, og det kan være alt fra pastabaserede retter til pizza og frikadeller, siger Kim Rahbek.


Kæmpe aktiv

Hos Nykøbing Falster Revyen var direktør Mickey Pless og hustruen Lone Pless overrasket over at modtage et diplom for, at de gør en forskel for hele landsdelen.

- Nykøbing Falster Revyen er en inspirerende virksomhed og et kæmpe aktiv for Guldborgsund Kommune. Det er Danmarks andenstørste revy med et besøgstal på 25.000 gæster og blev kåret til Årets Revy 2019. I 2021 har I givet gratis forestilling for socialt udsatte i Guldborgsund Kommune, og nu skaber I fornyelse ved at opsætte en Vinterrevy. Da jeg skulle udpege en kunde, der fortjener anerkendelsen, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det skulle være jer, sagde Danske Banks lokale erhvervsrådgiver Michael Bjørn ved overrækkelsen.

- Det er et stort skulderklap, som vi er utrolig glade for, og også overrasket, for jeg vidste ikke, vi var indstillet til anerkendelsen, sagde Mickey Pless.


Rift om revybilletter

Parret overtog sommerrevyen i november 2018 i en glidende overgang fra tidligere revydirektør Flemming Krøll. Og i år har de valgt at udvide med en vinterrevy.

Annonce

- Vi tænkte, vi ville prøve at starte noget nyt op om vinteren, når folk går og fryser, så vil vi gerne have dem ind i revyen og gøre dem glade, siger Mickey Pless, som også kan fortælle, at billetsalget går strygende.

- Vinterrevyen starter 13. januar, og vi har allerede solgt halvdelen af de 4.000 billetter, og også forsalget til sommerrevyen går over al forventning. Vi har allerede solgt 6.500 billetter, og det har vi aldrig prøvet før så tidligt. Da billetterne blev sat til salg, var vores billetsystem ved at gå ned. Det må jo være, fordi, at vi gør det godt, siger en tilfreds Mickey Pless.

Med diplomerne og anerkendelsen fra Danske Bank følger en gave på 15.000 kroner til hver virksomhed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE