cookie-og-privatlivspolitik
Markedschef René Malm fornemmer stor interesse for nyt online uddannelsesforløb for mellemledere i hotel- og restaurationsbranchen.
Markedschef René Malm fornemmer stor interesse for nyt online uddannelsesforløb for mellemledere i hotel- og restaurationsbranchen.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Hjemsendte på onlinekursus

Nyt online uddannelsesforløb for mellemledere i hotel- og restaurationsbranchen er kommet fornuftigt fra start.
13. maj 2020 kl. 15:14 Af Jesper Bøgh

Annonce

Et nyt online uddannelsesforløb for mellemledere i hotel- og restaurationsbranchen havde i går ni mellemledere fra hotel- og restaurationsbranchen med på den første holdstart.

I uddannelsesforløbet kan mellemlederne styrke deres kompetencer inden for blandt andet kommunikation, konflikthåndtering og økonomistyring.

Det er brancheorganisationen Dansk Erhverv, Horesta, Celf og Roskilde Handelsskole, fagforbundet 3F, Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der står bag.

Målet med uddannelsesforløbet er, at mellemledere kan styrke deres kompetencer og dermed sikre, at deres virksomhed er klar til at genåbne med fokus på en veldrevet økonomisk drift og et godt arbejdsmiljø gennem god ledelse.

Mellemlederne kan via forløbet tage en grundlæggende lederuddannelse på 13 dage via fjernundervisning.

- På holdet, der begyndte mandag, er ni deltagere tilmeldt. Der er tale om to deltagere fra Hotel Koldingfjord, to fra København Zoo, en fra Limpro og fire fra Lalandia i Rødbyhavn, fortæller René Malm.

Uddannelsesforløbet er en direkte udløber af coronakrisen, hvor netop hotel- og restaurationsbranchen har mange medarbejdere hjemsendt på lønkompensation.

- Vi har også holdstart på mandag 19. maj og igen 26. maj med plads til i alt 40 deltagere, og interessen er stor, vurderer René Malm og tilføjer.

- Flere større virksomheder som Legoland, Lalandia Billund, Ree Park og BC Hospitality Group har vist interesse, så jeg forventer, at vi får besat alle 40 pladser, fortæller han.

Og det på trods af, at der bliver åbnet gradvist mere op i samfundet i disse uger.

- Der er naturligvis en del virksomheder, der lige nu vurderer og regner på i, hvor stor grad de kan åbne. Men der vil ganske givet være mindre aktivitet, som stadig giver plads og mulighed for at opkvalificere mellemledere, vurderer han.


Kan udvide deltagerantal

René Malm slår fast, at der vil være mulighed for hen over de kommende uger og måneder at udvide det samlede deltagerantal, hvis efterspørgslen skulle vise sig.

- Vores best case vil være, at vi får gennemført forløb for cirka 60 deltagere inden sommerferien. Vi har i hvert fald kapaciteten til det, siger han.

Mellemledere, der er hjemsendt med lønkompensation, har også mulighed for at deltage.

Her kan man enten vælge at udtræde af lønkompensationsordningen og søge om VEU-godtgørelse. Hvis man er dækket af overenskomsten, kan man desuden søge tilskud fra Kompetenceudviklingsfonden i den periode, hvor medarbejderen deltager i kurset, og dermed opnå op til 100 procent lønkompensation.

Den anden mulighed er at deltage uden at søge om VEU-godtgørelse og tilskud fra Kompetenceudviklingsfonden og forblive på hjemsendelse med lønkompensation. Det aftales med arbejdsgiver, hvem der betaler deltagergebyret for kurset, og medarbejderen skal kunne være til rådighed med én dags varsel.

Der er også mulighed for, at ledige kan deltage i forløbet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce