cookie-og-privatlivspolitik
Huawei har de seneste måneder tilbudt antispionage-aftaler til regeringerne i Tyskland og Storbritannien og er klar med et lignende tilbud til den danske. (Arkivfoto)
Huawei har de seneste måneder tilbudt antispionage-aftaler til regeringerne i Tyskland og Storbritannien og er klar med et lignende tilbud til den danske. (Arkivfoto)
Foto: Rodrigo Garrido/Reuters

Erhverv

Huawei tilbyder antispionage-aftale til Danmark

Huawei Danmarks nye landechef vil i dialog med danske politikere, som er bekymrede omkring selskabet.
22. juli 2019 kl. 13:35 Af /ritzau/

Annonce

Den kinesiske telekoncern Huawei er klar til at underskrive en antispionage-aftale med Danmark, hvis det kan afhjælpe politikernes bekymringer omkring den kinesiske telegigant.

Det fortæller selskabets danske landechef, Jiang Lichao, til Politiken.

- Antispionage-aftalen vil slå fast, at Huawei aldrig vil installere bagdøre i sine produkter. Vi vil sammen med den danske stat definere sikkerhedsstandarder, som gør det umuligt, siger selskabets danske landechef, Jiang Lichao.

- Hvis Huawei en dag bliver presset af staten til at spionere, forpligter aftalen os til at oplyse det til den danske regering, som øjeblikkeligt kan annullere alle indgåede kontrakter. Hvis danske politikere har andre ønsker til aftalen, vil vi meget gerne mødes og diskutere det, siger han til Politiken.

Huawei har de seneste måneder tilbudt lignende aftaler til regeringer i Tyskland og Storbritannien.

Det er uklart, hvordan Storbritanniens regering forholder sig til en sådan kontrakt.

Men i Tyskland er forslaget blevet positivt modtaget. Chefen for den nationale telemyndighed, Arne Schönbohm, er klar på en aftale, såfremt den indgår i en bredere aftale mellem Kina og Tyskland.

Huaweis tilbud får en blandet modtagelse på Christiansborg. Flere partier melder "hus forbi". Det sker med den begrundelse, at den danske stat ikke blander sig i aftaler indgået mellem private virksomheder.

- Jeg er åben for at se på tiltag, som kan bidrage til at styrke sikkerheden på området, skriver forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en mail til Politiken.

- En Huawei antispionage-aftale ville i sagens natur skulle indgås med teleudbydere og ikke med den danske regering. Jeg ved ikke, hvor effektiv en aftale ville være i praksis, skriver hun.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce