Annonce
Erhverv

Hussalget stigende i Smilets By

Ejendomsmarkedet i Sakskøbing er sundt med svagt stigende priser i 2019, lyder det fra ejendomsmæglere. Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Mæglere: Sakskøbing er blevet en attraktiv tilflytterby.

For få år siden talte de lokale ejendomsmæglere mest af alt om landsdelens tre større byer Nykøbing, Maribo og Nakskov som områder, hvor hussalget var fornuftigt.

- Men nu er byer som Sakskøbing, Nørre Alslev og Stubbekøbing kommet med. Der er større interesse nu for potentielle købere, lyder vurderingen fra ejendomsmægler Jørgen Danielsen, Home på Lolland-Falster.

Han peger på Sakskøbings beliggenhed, som en af årsagerne til at køberne opmærksomhed i stigende grad rettes mod byen.

- Sakskøbing ligger centralt i forhold til motorvejen, og man kommer til at bo tæt på handelsmuligheder. Og sidst men ikke mindst, så er får du mere hus for pengene i Sakskøbing, end du gør i Maribo eller Nykøbing, fortæller han og tilføjer.

- Potentielle købere fra Sjælland, der gerne vil flytte sydpå, kigger bredt på Lolland-Falster. Og nogle af dem viser interesse for Sakskøbing netop af de årsager, lyder det fra Jørgen Danielsen.

- Der er skoler, daginstitutioner, gode butikker og rigt foreningsliv. Med en god infrastruktur, hvor det er hurtigt at komme nordpå, så er Sakskøbing en attraktiv by, siger han.

Jørgen Danielsen, Home, har smilet fremme, når det gælder hushandler i Sakskøbing. Byens centrale beliggenhed, smukke omkringliggende natur og de attraktive priser gør byen interessant for potentielle huskøbere, mener han. Foto: Jan Knudsen

Ekstrem lav rente

Som i resten af landsdelen, så har Sakskøbing ifølge ejendomsmægleren også oplevet stigende huspriser i 2019.

- Det er ikke så priserne buldrer opad, men der er tale om rolige og fornuftige prisstigninger. Det skyldes blandt andet den ekstrem lave rente, som giver mulighed for en lav husleje, siger han.

Det er dog ifølge ejendomsmægleren etplanshuse og huse tæt ved fjorden, som der er størst efterspørgsel på.

Jørgen Danielsen oplever også, at huse udenfor byen i oplandet er begyndt at blive salgbare.

- Vi er også begyndt at sælge flere huse udenfor byen og sælger faktisk bredt i hele den gamle Sakskøbing Kommune, siger han og beskriver i det hele taget boligmarkedet i og omkring Sakskøbing som fornuftigt.

- Der er en optimisme generelt, som også kan mærkes på boligmarkedet, konstaterer han.

Når ejendomsmægler Søren Hansen fra Danbolig i Sakskøbing kigger ind i 2020, så forventer han et fortsat sundt boligmarked med svagt stigende priser. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere huse sælges

Ejendomsmægler Søren Hansen, Danbolig i Sakskøbing, bekræfter de positive tendenser på boligmarkedet i Sakskøbing.

- Det ligger dog væsentligt under niveauet fra før finanskrisen. Dengang lå vi på omkring 35-40 huse, der stod til salg i byen. Nu ligger vi på omkring de 110 huse i alt, fortæller Søren Hansen og tilføjer, at også boligmarkedet i Sakskøbingområdet er kommet sig over krisen.

- I 2019 har vi solgt 85 huse i Sakskøbing og omegn. Det er på et noget højere niveau end for få år siden. Så der omsættes flere huse nu, slår han fast.

Men fordi udbuddet fortsat er relativt højt, så stiger priserne ikke voldsomt hurtigt, som det eksempelvis var tilfældet før finanskrisen i midten af 00'erne.

- Priserne stiger i øjeblikket, men det er svagt stigende. Jeg vil umiddelbart vurdere, at vi har oplevet generelle prisstigninger i Sakskøbing på et par procent henover de senere år, lyder vurderingen fra Søren Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lavere prisniveau

For nogle huskøbere er Sakskøbing ifølge ejendomsmægleren også attraktiv.

- For de købere, hvor det ikke betyder det store om de skal bo i Nykøbing, Sakskøbing eller Maribo, så ser vi faktisk en del, der vælger Sakskøbing, fordi prisniveauet for samme type hus er noget lavere i Sakskøbing. For dem betyder det måske mere at have mere luft i økonomien, og det er der mulighed for her, slår han fast.

Han ser dog flere tegn som han tolker som en generel optimisme.

- Da finanskrisen var på sit højeste valgte de fleste, der købte hus, at udskyde store renoveringsprojekter. Nu er der flere, der vælger at tage den store renoveringstur i forbindelse med huskøbet. Det tolker jeg som, at der er en større tro på tingene, siger Søren Hansen.

Også han mærker en interesse fra potentielle købere fra Sjælland og hovedstaden.

- En stor del af den kundegruppe er ofte nogle, der har en relation til området eller kommer fra området. De er blevet færdiguddannet, har stiftet familie og vil gerne tættere på bedsteforældrene. Dem ser vi en del af, konstaterer han.

- Og så er der den anden gruppe, som køber en ejendom som flexbolig - også i Sakskøbing men i særdeleshed i Nysted. Det er typisk ældre københavnere, der har en tilknytning til området, som synes, at man her kan få meget fritidshus for pengene, fortæller Søren Hansen.

Når han kigger ind i 2020, så forventer han et fortsat sundt boligmarked med svagt stigende priser.

- Og i den forbindelse kan Femern Bælt forbindelsen måske få udviklingen til at fortsætte de kommende år, hvis den øgede aktivitet kan medføre bosætning i området, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skolelukning koster

Søren Hansen peger på et element, der i høj grad kan betyde noget for hussalget i en by.

- Når der bliver lukket skoler i en by, så har det store konsekvenser for de borgere, der bor i byen. Det har vi set i Guldborg efter skolelukningen dér i 2011. Vi har ikke solgt 10 huse til børnefamilier efterfølgende, slår han fast og tilføjer.

- Jeg har forståelse for, at politikerne bliver nødt til at tage bestik af kommunekassen. Men de skal bare tage med i betragtning, at det i høj grad er borgerne, der kommer til at betale gennem et værdifald i boligerne. Det kan være, at man sparer penge, men det koster et andet sted end i kommunekassen, siger Søren Hansen.

  • Ejendomsmarkedet i Sakskøbing er sundt med svagt stigende priser i 2019, lyder det fra ejendomsmæglere. Foto: Anders Knudsen/Arkiv
  • Jørgen Danielsen, Home, har smilet fremme, når det gælder hushandler i Sakskøbing. Byens centrale beliggenhed, smukke omkringliggende natur og de attraktive priser gør byen interessant for potentielle huskøbere, mener han. Foto: Jan Knudsen
  • Når ejendomsmægler Søren Hansen fra Danbolig i Sakskøbing kigger ind i 2020, så forventer han et fortsat sundt boligmarked med svagt stigende priser. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
112

Lokale helte slukker brand på lolland

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé