cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Indbetalinger til pensioner voksede til nye højder sidste år

Der blev sat flere penge ind på de danske pensionsopsparinger i 2019 end i noget andet år siden 2004.
21. november 2020 kl. 05:00 Af Ritzau

I 2019 blev der sat flere penge ind på de danske pensionsopsparinger, end noget andet år siden Danmarks Statistik i 2005 begyndte at opgøre pensionsindbetalingerne.

Privatøkonom ved Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer forklarer, at indbetalingerne på vores pensionsopsparing ofte er en god indikator for, hvor bredt et opsving i dansk økonomi har fast.

- Det falder meget godt i tråd med den generelle udvikling i dansk økonomi på det her tidspunkt, hvor vi blandt andet så lønudviklingen stige, siger han.

- Mange af os indbetaler til vores pension som en procentdel af vores løn. Så når det går godt i økonomien og lønudviklingen er positiv, så smitter det også af på vores pensionsopsparing.

Da indbetalingerne i pension bliver højere, hvis man får mere i løn, stiger gennemsnittet også, når flere får et job i stedet for overførselsindkomster.

Annonce

Sidste år var det opsving bredt fordelt på både forskellige aldersgrupper og geografisk i hele landet.

2019 kan dog virke som lang tid siden med udbruddet af coronavirus i 2019. Og selv om det også var dramatisk for de danske pensioner, så tyder meget på, at forårets tab er blevet vundet tilbage ifølge Brian Friis Helmer.

- Hvis man ser på pensionsformuerne, så kan vi se, at marts-måned bød på blodrøde tal, fordi de finansielle markeder bragede ned. Ser vi på tiden efter, kan vi se, at meget af det tabte er indhentet, siger han.

- Som det ser ud lige, ser det ud til, at 2020 bliver et ganske fornuftigt år. Vi skal lige have de sidste måneder med af året, men umiddelbart ser det fornuftigt ud.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE