cookie-og-privatlivspolitik
Udbetalingen af de indefrosne feriepenge kan bringe førstegangskøbere tættere på boligdrømmen.
Udbetalingen af de indefrosne feriepenge kan bringe førstegangskøbere tættere på boligdrømmen.
Foto: Khan Tariq Mikkel/Arkiv

Erhverv

Indefrosne feriepenge kan veksles til boligkøb

Udbetalingen af feriepenge kan være adgangsbillet til lokalt boligmarked for førstegangskøbere.
11. september 2020 kl. 20:52 Af Jesper Bøgh

Annonce

Det kan være fristende at bruge den kommende udbetaling af de indefrosne feriepenge til at forsøde tilværelsen, men for mange førstegangskøbere kan feriepengene også være en adgangsbillet til at få foden indenfor på det lokale boligmarked.

- Feriepengene kan være en håndsrækning til at polstre opsparingen inden det første boligkøb og give flere førstegangskøbere adgang til boligmarkedet uden at skulle bruge lige så lang tid på at spare op, siger indehaver Dennis Frederiksen fra Danbolig på Lolland-Falster.

For at få adgang til boligmarkedet skal opsparingen være stor nok til at dække fem procent af boligens købspris og tinglysningsafgiften på ejendommens skøde.

På baggrund af tal fra Boligsiden har Nordea Kredit derfor regnet på, hvor langt feriepengene rækker til udbetalingen på de fem procent.

For at finde ud af, hvor langt feriepengene rækker til det første boligkøb, har Nordea Kredit taget udgangspunkt i to nyuddannede akademikere, som hver især har en månedlig indkomst på 40.000 kroner før skat.

Ifølge beregningerne vil de samlet set få udbetalt omkring 37.200 kroner i feriepenge efter skat.

I Guldborgsund Kommune koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 920.000 kroner.

Udbetalingen på fem procent svarer til 46.000 kroner, og det betyder, at førstegangskøbere med hjælp fra feriepengene kan nedbringe beløbet til 8.800 kroner.

- Hvis førstegangskøberne vælger at bruge feriepengene til udbetalingen på deres første bolig, kan de få lidt hurtigere adgang til boligmarkedet, og for andengangskøberne kan beløbet veksles til personlige tilpasninger, som gør boligen mere ideel for familien, siger Dennis Frederiksen.

Boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, mener, at det er fornuftigt at bruge feriepengene til at gøre boligdrømmen til en realitet.

- Som udgangspunkt er en bolig en god investering og et godt sted at placere sine penge. Når det er sagt, skal et hus betragtes som en langsigtet investering, hvor den største gevinst er den tryghed, der skabes ved at have en base til sin familie, siger Lise Nytoft Bergmann.

Udbetalingen af de indefrosne feriemidler er frivillig og svarer til feriegodtgørelse for tre uger.

Beløbet på udbetalingen bliver beregnet ud fra lønindkomsten i perioden fra 1. september 2019 til 31. marts 2020 og udbetales efter planen senest til oktober i år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce