cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Installatører kæmper med at skaffe folk

Det kniber med at finde det ønskede antal medarbejdere hos el- og vvs-installationsvirksomhederne i Region Sjælland.
08. juli 2019 kl. 18:21 Af Andreas Johansen

Annonce

Det går godt i installationsbranchen i Region Sjælland, hvor aktiviteten stiger, samtidig med at virksomhederne ansætter flere medarbejdere. Det viser en ny arbejdskraftundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, som netop er blevet offentliggjort.

- De seneste tre år har vi oplevet en ret markant vækst i regionen. Men skal vi holde fast i den udvikling, er det helt afgørende, at vi kan skaffe det nødvendige antal kvalificerede medarbejdere, siger Tomas Kudsk, formand for TEKNIQ-råd Sjælland, der repræsenterer regionens el- og vvs-installatører.

Netop udfordringen med at skaffe kvalificeret arbejdskraft er efter hans mening den altoverskyggende udfordring for branchen. Det afspejles også af arbejdskraftundersøgelsen, der viser, at hele 19 procent af de adspurgte installationsvirksomheder alene i april måned i år forgæves prøvede at rekruttere nye medarbejdere.

- Det viser jo bare med al tydelighed, at det bliver gradvist sværere at finde medarbejdere til at løse de mange opgaver, som ruller ind i el- og vvs-virksomhedernes ordrebøger. Det er dog værd at bemærke, at vi stadig er langt fra de flaskehalsproblemer, vi så tilbage i 2007, siger Tomas Kudsk og uddyber:

- Noget tyder på, at de el- og vvs-installationsvirksomhederne er blevet bedre til at håndtere manglen på danske faglærte elektrikere og VVS’ere, end det var tilfældet ved det sidste økonomiske opsving. Vi ser da også, at man ansætter en større andel af udenlandsk arbejdskraft og ufaglærte og i det hele taget udvider virksomhedernes kompetencer med nye faggrupper, siger Tomas Kudsk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce