Annonce
Erhverv

Intecq toptuner under coronakrisen

Intecq får ordrer på delkomponenter, som bliver produceret af al slags metaller og i nogle tilfælde også plastik, fortæller daglig leder Per Christensen. Foto: Jesper Bøgh

Coronakrisen giver luft til forberedelse til fremtiden hos Intecq.

Virksomheden Intecq, der reparerer og producerer reservedele til blandt andet industrien og landbruget, blev i høj grad påvirket, da coronakrisen ramte landet.

- Vi havde de første 14 dage fortsat ordrer i pipelinen, men et par uger efter nedlukningen af landet begyndte det at tynde ud. Nogle ordrer blev annulleret og andre ordrer blev skubbet. Derfor måtte vi sende fire medarbejdere hjem på lønkompensationsordningen. Da krisen ramte, var vi seks medarbejdere, fortæller daglig leder, Per Christensen.

Det betyder, at virksomheden netop nu kører på lavt blus.

- De ordrer, vi får ind, er typisk hasteordrer, som der er en meget kort leveringstid på. Kunderne bestiller ikke, før de virkelig skal bruge komponenterne, fortæller han.

Intecq så dagens lys for fem år siden i den gamle smedje i Eskilstrup, men da virksomheden i begyndelsen af 2019 overtog aktiverne i Maskinværkstedet Torben Skafte i Kraghave, blev det 160 kvadratmeter store lokale i Eskilstrup for småt.

- Derfor flyttede vi her til Tuemosevej i Stubbekøbing, hvor vi nu råder over 300 kvadratmeter produktionslokaler og 150 kvadratmeter lager, fortæller Per Christensen, der beskriver tiden, inden krisen ramte, som meget travl.

- Vi havde, indtil landet lukkede ned, virkelig travlt i virksomheden. I marts 2019 var vi oppe på ni ansatte, fortæller han.

Cirka 80 procent af de komponenter og reservedele, som Intecq producerer på CNC (se faktaboks red.), bliver eksporteret.

Per Christensen kan dog på nuværende tidspunkt mærke en tilbagevendende optimisme.

- Der kommer til at ske mere i juni, men jeg forventer ikke, at vi når op på niveauet før krisen i år. Så det kommer til at betyde, at vi skal afskedige to medarbejdere, forudser han, mens forventningen er, at det for virksomheden vil lysne ordremæssigt i foråret 2021.

Sidste år investerede Intecq cirka en halv million i en robot. Foto: Jesper Bøgh

Tid til kvalitetssikring

For Per Christensen har de seneste måneder betydet, at tiden er blevet udnyttet til at få færdiggjort nogle af de ting, som han har haft svært ved at finde tid til i en travl hverdag.

- Vi har igennem det sidste år i samarbejde med Klæsø Kvalitetsledelse v/ Erik Klæsøe arbejdet med vores ledelsessystem ISO9001, som vi snart kan se en afslutning på. I vores arbejde med ledelsessystemet er vi stødt på mange nye begreber og de 17 verdensmål, CSR (integrering af sociale og miljømæssige hensyn red.) og bæredygtighed, som nu er blevet en del af vores dagligdag i virksomheden, fortæller Per Christensen.

En af virksomhedens nyeste tiltag er en Fødekontaktmateriale-godkendelse fra Fødevarestyrelsen, så Intecq vil være i stand til at producere efter EC 2023/2006 standard.

- Vi har kunder, som efterspørger dette og forventer derfor, at det samtidig vil åbne op for nye muligheder for virksomheden, lyder det fra Per Christensen, der tilføjer, at der i den forbindelse også er stigende krav til dokumentation, som virksomheden skal forholde sig til.

- Alt hvad vi producerer skal kunne spores tilbage til vores leverandører, ligesom vores kunder skal kunne modtage dokumentation på vores produkter, fortæller han.

På produktionssiden har Intecq investeret i et helt nyt produktionsstyringssystem, så medarbejderne via storskærm i værkstedet kan følge produktionen på de enkelte maskiner. Systemet får signal direkte fra produktionsmaskinerne, så man online kan følge produktionen og mere præcist kende leveringstidspunktet.

- Programmet er fortsat i test, og vi vil som producerende virksomhed have mulighed for at tilpasse programmet, så det passer til lige netop vores produktion. Så det betyder også, at vi i højere grad arbejder med at digitalisere vores produktion, fortæller han.

Intecq har flere ordrer, hvor der skal fremstilles mange emner af afskåret materiale, som normalt kræver en del manuel håndtering.

- Vi investerede derfor i efteråret i en robotcelle, som kan klare den manuelle og indimellem ensformige opgave. Samtidig vil det spare medarbejderne for flere kilo daglige løft og dermed gavne vores arbejdsmiljø. Så man må bare sige, at robotteknologien er kommet for at blive, vurderer Per Christensen.

Om CNC:

På dansk oversat til Computerstyret drejebænk.
CNC er en fremstillingsproces, hvor råmaterialer fjernes med forskellige præcise skæreværktøjer til fremstilling af kundespecifikke produkter.
CNC-bearbejdning kan inkludere drejning, fræsning og boring.
Avanceret computersoftware - Mastercam bruges til at kontrollere både maskinernes processer, samt til sikring af produkternes tolerance og kontur.
Softwaren kan læse alle gængse filformater.

  • Intecq får ordrer på delkomponenter, som bliver produceret af al slags metaller og i nogle tilfælde også plastik, fortæller daglig leder Per Christensen. Foto: Jesper Bøgh
  • Sidste år investerede Intecq cirka en halv million i en robot. Foto: Jesper Bøgh
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd