cookie-og-privatlivspolitik
Intecq får ordrer på delkomponenter, som bliver produceret af al slags metaller og i nogle tilfælde også plastik, fortæller daglig leder Per Christensen.

2

Billeder

Intecq får ordrer på delkomponenter, som bliver produceret af al slags metaller og i nogle tilfælde også plastik, fortæller daglig leder Per Christensen.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

Intecq toptuner under coronakrisen

Coronakrisen giver luft til forberedelse til fremtiden hos Intecq.
05. juni 2020 kl. 11:15 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
Om CNC:

På dansk oversat til Computerstyret drejebænk.
CNC er en fremstillingsproces, hvor råmaterialer fjernes med forskellige præcise skæreværktøjer til fremstilling af kundespecifikke produkter.
CNC-bearbejdning kan inkludere drejning, fræsning og boring.
Avanceret computersoftware - Mastercam bruges til at kontrollere både maskinernes processer, samt til sikring af produkternes tolerance og kontur.
Softwaren kan læse alle gængse filformater.

Virksomheden Intecq, der reparerer og producerer reservedele til blandt andet industrien og landbruget, blev i høj grad påvirket, da coronakrisen ramte landet.

- Vi havde de første 14 dage fortsat ordrer i pipelinen, men et par uger efter nedlukningen af landet begyndte det at tynde ud. Nogle ordrer blev annulleret og andre ordrer blev skubbet. Derfor måtte vi sende fire medarbejdere hjem på lønkompensationsordningen. Da krisen ramte, var vi seks medarbejdere, fortæller daglig leder, Per Christensen.

Det betyder, at virksomheden netop nu kører på lavt blus.

- De ordrer, vi får ind, er typisk hasteordrer, som der er en meget kort leveringstid på. Kunderne bestiller ikke, før de virkelig skal bruge komponenterne, fortæller han.

Intecq så dagens lys for fem år siden i den gamle smedje i Eskilstrup, men da virksomheden i begyndelsen af 2019 overtog aktiverne i Maskinværkstedet Torben Skafte i Kraghave, blev det 160 kvadratmeter store lokale i Eskilstrup for småt.

- Derfor flyttede vi her til Tuemosevej i Stubbekøbing, hvor vi nu råder over 300 kvadratmeter produktionslokaler og 150 kvadratmeter lager, fortæller Per Christensen, der beskriver tiden, inden krisen ramte, som meget travl.

- Vi havde, indtil landet lukkede ned, virkelig travlt i virksomheden. I marts 2019 var vi oppe på ni ansatte, fortæller han.

Cirka 80 procent af de komponenter og reservedele, som Intecq producerer på CNC (se faktaboks red.), bliver eksporteret.

Per Christensen kan dog på nuværende tidspunkt mærke en tilbagevendende optimisme.

- Der kommer til at ske mere i juni, men jeg forventer ikke, at vi når op på niveauet før krisen i år. Så det kommer til at betyde, at vi skal afskedige to medarbejdere, forudser han, mens forventningen er, at det for virksomheden vil lysne ordremæssigt i foråret 2021.


Tid til kvalitetssikring

For Per Christensen har de seneste måneder betydet, at tiden er blevet udnyttet til at få færdiggjort nogle af de ting, som han har haft svært ved at finde tid til i en travl hverdag.

- Vi har igennem det sidste år i samarbejde med Klæsø Kvalitetsledelse v/ Erik Klæsøe arbejdet med vores ledelsessystem ISO9001, som vi snart kan se en afslutning på. I vores arbejde med ledelsessystemet er vi stødt på mange nye begreber og de 17 verdensmål, CSR (integrering af sociale og miljømæssige hensyn red.) og bæredygtighed, som nu er blevet en del af vores dagligdag i virksomheden, fortæller Per Christensen.

En af virksomhedens nyeste tiltag er en Fødekontaktmateriale-godkendelse fra Fødevarestyrelsen, så Intecq vil være i stand til at producere efter EC 2023/2006 standard.

- Vi har kunder, som efterspørger dette og forventer derfor, at det samtidig vil åbne op for nye muligheder for virksomheden, lyder det fra Per Christensen, der tilføjer, at der i den forbindelse også er stigende krav til dokumentation, som virksomheden skal forholde sig til.

- Alt hvad vi producerer skal kunne spores tilbage til vores leverandører, ligesom vores kunder skal kunne modtage dokumentation på vores produkter, fortæller han.

På produktionssiden har Intecq investeret i et helt nyt produktionsstyringssystem, så medarbejderne via storskærm i værkstedet kan følge produktionen på de enkelte maskiner. Systemet får signal direkte fra produktionsmaskinerne, så man online kan følge produktionen og mere præcist kende leveringstidspunktet.

- Programmet er fortsat i test, og vi vil som producerende virksomhed have mulighed for at tilpasse programmet, så det passer til lige netop vores produktion. Så det betyder også, at vi i højere grad arbejder med at digitalisere vores produktion, fortæller han.

Intecq har flere ordrer, hvor der skal fremstilles mange emner af afskåret materiale, som normalt kræver en del manuel håndtering.

- Vi investerede derfor i efteråret i en robotcelle, som kan klare den manuelle og indimellem ensformige opgave. Samtidig vil det spare medarbejderne for flere kilo daglige løft og dermed gavne vores arbejdsmiljø. Så man må bare sige, at robotteknologien er kommet for at blive, vurderer Per Christensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce