cookie-og-privatlivspolitik
Mads Vàzcy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland.
Mads Vàzcy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland.
Foto: Erhvervshus Sjælland

Erhverv

Iværksættere kan få tilskud til løft af kompetence

Ny iværksætterpulje giver de mindste iværksættere mulighed for tilskud til kompetenceudvikling.
21. februar 2021 kl. 10:31 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
Fakta om Iværksætterpuljen:
- Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering åbner for en pulje på 20 millioner kroner til iværksætteres kompetenceudvikling.
- Opkvalificeringsaktiviteten må have en varighed af op til seks uger og skal bidrage med ny viden, give et kompetenceløft og være til gavn for virksomhedsdriften.
- Iværksættere kan søge om tilskud på 80 procent af udgiften til iværksætterens egen kompetenceudvikling i 2021 - dog maksimalt 25.000 kroner pr. virksomhed.
- Iværksætterens virksomhed må højst være fem år gammel og have fem ansatte årsværk.
- Omkring 400 iværksættere kan få tilskud.
- Puljen er ikke begrænset til specifikke indsatsområder, men omhandler kompetenceudvikling, der kan løfte forretningen i den enkelte virksomhed.

Mange mindre iværksættervirksomheder er hårdt ramt af Coronakrisen.

Det skyldes blandt andet, at store dele af handlen er flyttet over på digitale platforme, og at de helt små iværksættervirksomheder mangler kompetencer til at omstille sig til den nye virkelighed.

Det skal "Iværksætterpuljen - Kompetenceløft for iværksættere" ændre på, skriver Erhvervshus Sjælland i en pressemeddelelse.

Gennem puljen kan de mindste iværksættervirksomheder få tilskud på op til 80 procent af regningen til at skaffe sig nye kompetencer - dog maksimalt 25.000 kroner.

Bag "Iværksætterpuljen" står Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der gennem Erhvervshusene nu rækker hånden ud til cirka 400 iværksættervirksomheder landet over med 20 millioner kroner til kompetenceudvikling efter "først til mølle"-princippet.

Annonce

Under fem år gamle

Puljen er målrettet iværksættervirksomheder, der er under fem år gamle og har under fem ansatte, fordi de er en særlig risikogruppe.

- Erfaringen fra finanskrisen er, at der er en overdødelighed blandt de virksomheder. De er en særligt udsat gruppe, blandt andet fordi de ikke har nået at opbygge stærke relationer til deres kunder. Det skal "Iværksætterpuljen" med et ekstraordinært stort tilskud til cirka 400 iværksættere hjælpe med at rette op på, fortæller Mads Vàzcy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland.

- Under Coronakrisen har vi set et voldsomt skift i vores handelsmønstre og i anvendelsen digitale teknologier. Det stiller store krav til iværksætternes viden om digitale salgsprocesser, markedsføring og e-handelsløsninger. Sammen med digitalisering generelt er det netop de områder, vi ved, udgør de største udfordringer for iværksættere, konstaterer Mads Vàzcy Kragh, der således forventer en stor efterspørgsel efter tilskud til kurser og andre kompetenceudviklingsforløb indenfor de områder.


Konkrete behov

Puljen er dog ikke begrænset til kompetenceudvikling indenfor virksomhedernes digitale udfordringer.

- Generelt er der et stort behov for kompetenceudvikling i de mindste virksomheder, derfor er puljen ikke begrænset til specifikke indsatsområder, men åben overfor de konkrete behov for kompetenceudvikling, der kan løfte forretningen i den enkelte virksomhed, siger Mads Vàzcy Kragh.

Annonce

Iværksætterpuljen er åben for ansøgninger fra mandag 15. februar og frem til 31. december 2021.


Søg gennem Erhvervshuse

Virksomheder søger om tilskud fra puljen gennem Erhvervshusene.

Kan ansøgningen imødekommes, gives tilsagn om dækning på 80 procent af udgiften - dog maksimalt 25.000 kroner. Beløbet refunderes efter gennemført kursusforløb.

Har virksomheden brug for behovsafklaring forud for ansøgning, kan virksomheden indgå i dialog med den lokale erhvervsservice eller Erhvervshusenes generelle tilbud om gratis og uvildig sparring.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE