cookie-og-privatlivspolitik
En interesseret forbipasserende betragter udviklingen på det japanske aktiemarked i januar sidste år. Mandag var der også rigeligt med røde tal at betragte. (Arkivfoto)
En interesseret forbipasserende betragter udviklingen på det japanske aktiemarked i januar sidste år. Mandag var der også rigeligt med røde tal at betragte. (Arkivfoto)
Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters

Erhverv

Japansk aktiemarkedet lukker i minus efter nye virusdødsfald

I Japan taber aktiemarkedet værdi efter yderligere dødsfald af coronavirus i Kina.
27. januar 2020 kl. 07:47 Af Ritzau

Annonce

Efter yderligere dødsfald i Kina som følge af coronavirusset har det japanske aktiemarked mandag reageret negativt. Det toneangivende Nikkei-indeks har tabt to procents værdi.

Markedet i Japan er et af de få asiatiske markeder, der overhovedet har åbent for handel. I flere andre asiatiske lande herunder Kina er markederne lukket på grund af det kinesiske nytår.

De få markeder, der har haft åben for handel mandag, har registreret fald.

Ud over Nikkei-indekset i Japan har der mandag været handel i Bangkok i Thailand. Her er Se Thai-indekset faldet med 2,9 procent.

Natten til mandag dansk tid bekræftede myndighederne i Kina, at yderligere 24 er døde af coronavirusset. Det bringer det samlede dødstal i Kina op på 80.

Udbruddet af virusset er faldet sammen med det kinesiske nytår, hvor store dele af den kinesiske befolkning drager til deres hjemstavn i forbindelse med fejringen.

Virusset har også bredt sig til andre dele af verden. Både i en række asiatiske lande såsom Malaysia, Japan og Singapore er virusset konstateret. Der er fundet bekræftet tilfælde i Australien, USA og Frankrig.

I de fleste tilfælde er det mennesker, der er kommet fra Kina.

I Singapore, der er et knudepunkt for rejser og turisme i regionen, har regeringen allerede varslet, at virusfrygten kommer til at kunne mærkes økonomisk.

- Vi forventer helt klart, at det kommer til at få en betydning for vores økonomi, erhvervsliv og forbrugertillid i år - særligt når situationen må forventes at stå på i noget tid endnu, siger handelsminister i Singapore Chan Chun Sing ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Regeringen i Singapore overvejer ifølge Chan Chun Sing en hjælpepakke til landets turismesektor.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce