cookie-og-privatlivspolitik
Hidtil har det blandt andet været juiceproduktion, SEiMEi i Nakskov har været kendt for. Men nu skal virksomheden tappe håndsprit for at være med til at afhjælpe den mangel, der er opstået på grund af coronakrisen.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Juiceproducent sadler om til håndsprit

Coronakrisen får nu juice- og sodavandsproducenten SEiMEi i Nakskov til at sadle om og i stedet tappe håndsprit.
23. marts 2020 kl. 10:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

Både i sundhedssektoren, dagligvarebutikker og mange andre steder er håndsprit blevet en mangelvare som følge af coronakrisen.

Det får nu juice- og sodanvandsproducenten SEiMEi fra Nakskov, der blandt andet producerer produkterne WiSH, til at sadle om og i stedet begynde at aftappe håndsprit. I øjeblikket arbejdes der på højtryk for at få omstillet fabriksanlægget og få alle tilladelser i orden, og hvis alt går vel, kan de første flasker med håndsprit tappes på onsdag.

- Vi vil gerne hjælpe, hvor vi kan, og det er vigtigt, at vi får lavet noget håndsprit, når der er så stor mangel på det. Vi kan tappe cirka 2.000 flasker á 500 millliliter i timen, siger fabrikschef Morten Radich.

I første omgang er det handelsfirmaet Axson Clean Solutions A/S med hovedkontor i Ishøj, som SEiMEi skal levere håndsprit til. Firmaet, der også har afdelinger i Aarhus og Frederikshavn, har ifølge deres hjemmeside specialiseret sig i salg af kvalitetsprodukter og maskiner til rengøringsbranchen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Axson Clean Solutions.

Hvor længe SEiMEi skal producere håndsprit, vides ikke endnu. Det afhænger af coronakrisens udvikling.

- Vi ved jo ikke, om vi pludselig skal hjælpe andre kunder også. Vi kører så længe, der er behov for det, og prioriterer håndsprit fremfor juice, for det her handler om mennesker. Der er andre store producenter, som laver juice, så folk skal nok kunne få juice stadigvæk.

- Vi var stadig i en opstartsfase med vores juice og sodavand, og salget af det er nærmest gået i stå fra den ene dag til den anden, fordi de fleste af vores kunder, som blandt andet er hoteller og restauranter, er lukket ned. Så vi gør det også for at holde gang i beskæftigelsen, forklarer Morten Radich.

Ifølge fabrikschefen er håndspritten, der skal tappes i Nakskov, en færdig blanding, som bliver leveret i store beholdere godkendt til formålet og derefter skal tappes over på mindre flasker.

Morten Radich er iøvrigt ikke afvisende overfor tanken om at fortsætte med at tappe håndsprit, når coronakrisen engang er slut, hvis der er et marked for det, så SEiMEi dermed både kan være leveringsdygtige i WiSH-produkter og håndsprit.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce