cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Erhverv

K. Balling Engelsen A/S er under konkurs

Havde ikke penge til lønudbetaling.
02. september 2019 kl. 14:37 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
K. Balling-Engelsen A/S's historie startede tilbage i 1963, hvor Kaj Balling-Engelsen grundlagde en skumproducerende virksomhed i Maribo.
I 1977 blev virksomheden omdannet til et aktieselskab med investeringsfirmaet Incentive A/S som ejer.
Dansk Shell overtog virksomheden i 1983 og drev den frem til den finske skum-koncern Espe overtog virksomheden i 1999.
Koncernen drev K. Balling-Engelsen A/S til 2005, hvor Safak Suner Holding ApS overtog virksomheden – altså indtil konkursen for få dage siden.
Gennem tiden har der været mange forskellige aktiviteter i virksomheden, men det bærende element i virksomheden har hele tiden været produktionen af polyurethanskum.
Kilde: www.kbe.dk

Den traditionsrige skumproducerende Maribo-virksomhed K. Balling Engelsen A/S er konkurs.

Skifteretten har i torsdags 29. august taget K. Balling-Engelsen A/S under konkursbehandling efter begæring forrige mandag 26. august.

- Det er virksomhedens ejere, der har begæret konkursen, fordi man ikke så sig i stand til at udbetale løn ved månedens udgang. Det er i hvert fald den umiddelbare grund, så kan der muligvis ligge mere bagved. Det skal jeg i de kommende dage have skabt overblik over, oplyser kurator i konkursboet, advokat Anders Hauge Gløde, Bech-Bruun advokatpartnerskab, til Folketidende.

K. Balling-Engelsen A/S, der ligger på Dyrehegnet 2 i Maribo, har siden 2005 været ejet af direktør Safak Suner, Hedensted, via Safak Suner Holding ApS. Indtil konkursen har bestyrelsen bestået af Rikke Suner, formand, Ufuk Suner og Safak Suner.

Ifølge kurator Anders Hauge Gløde er der cirka 30 medarbejdere berørt af konkursen, der både omfatter produktionsdelen i Maribo, men også en række butikker i kæden Madrassnedkeren – ejet af K. Balling-Engelsen A/S - der sælger senge, madrasser og sovesofaer på internettet og i seks butikker rundt om i landet.

- Noget af det første, vi har gjort, er at tage kontakt til nogle af de parter, som vi kunne tro vil have en interesse i at føre virksomhedens aktiviteter helt eller delvist videre. Vi har også fået positive tilkendegivelser om en interesse, men om vi lykkes med det eller ej, ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, siger han og afviser at udtale sig om, hvorfra interessen kommer.

Medarbejderne fik, ifølge kuratoren, beskeden om konkursen torsdag eftermiddag efter mødet i Skifteretten.

- Ingen af medarbejderne er blevet fritstillet, og det er de ikke, fordi vi netop håber på, at der vil være nogen, der vil overtage og fortsætte driften og dermed også forhåbentligvis mange af de ansatte, der er i virksomheden, siger Anders Hauge Gløde og fortæller, at der er et fåtal af medarbejderne, der er kaldt ind på arbejde.

- For størstedelens vedkommende er de blevet bedt om at stå til rådighed for konkursboet, så de kan komme ind, hvis det bliver nødvendigt, siger Anders Hauge Gløde.

Han har indtil 12. september til at finde en løsning på en eventuel overdragelse af aktiviteterne i K. Balling-Engelsen A/S.

Hos 3F Lolland, som en stor del af medarbejderne i K. Balling-Engelsen A/S er organiseret i, har man haft kontakt til en del medarbejdere fra den konkursramte virksomhed.

- Vi håber meget på, at virksomhedens aktiviteter kan videreføres, så arbejdspladserne kan blive bevaret, lyder det fra formand Jørgen Erik Kozak Nielsen.

Det har ikke været muligt af få en kommentar fra ejer og direktør Safak Suner eller bestyrelsesformand Rikke Suner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce