cookie-og-privatlivspolitik
Kinesiske Evergrande står potentielt over for en af Kinas største rekonstruktioner nogensinde. Det er en proces, hvor man forsøger at holde selskabet oven vande - men typisk med store tab til aktionærer og kreditorer. (Arkivfoto)
Kinesiske Evergrande står potentielt over for en af Kinas største rekonstruktioner nogensinde. Det er en proces, hvor man forsøger at holde selskabet oven vande - men typisk med store tab til aktionærer og kreditorer. (Arkivfoto)
Foto: Aly Song/Reuters

Erhverv

Kinas centralbank: Krise i ejendomsgigant er til at kontrollere

Ejendomsgiganten Evergrande har de seneste uger været i økonomisk uvejr, da det ikke har betalt af på lån.
15. oktober 2021 kl. 12:53 Af Ritzau

Der er begrænset risiko for, at problemerne i den pressede kinesiske ejendomsgigant Evergrande vil smitte voldsomt af på den kinesiske finanssektor.

Sådan lyder det fra Zou Lan, der er chef for finansielle markeder hos den kinesiske centralbank. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han kalder Evergrande-situationen for "kontrollerbar" og siger samtidig, at de enkelte finansinstitutioners eksponering - herunder lån - mod Evergrande "ikke er store".

Zou Lan mener, at Evergrande selv har været ude om sine problemer.

- I de seneste år har virksomheden været ledet dårligt og har ikke været i stand til at operere forsigtigt i overensstemmelse med ændringer i markedssituationen, siger han ifølge Reuters.

Annonce

Han tilføjer, at de kinesiske myndigheder er klar til at hjælpe med finansiel støtte til at få gang i de af Evergrandes ejendomsprojekter, der i øjeblikket er sat på pause.

Han mener samtidig, at den kinesiske ejendomssektor generelt set er sund.

Gennem de seneste uger har der været perioder med uro og nervøsitet på de finansielle markeder som følge af problemerne i Evergrande.

Evergrande er Kinas næststørste ejendomsselskab. Det kæmper med en samlet gæld til en værdi på over 1900 milliarder kroner.

Derudover har der også været problemer i ejendomskoncernen Fantasia Holdings, der ligeledes har misset et afdrag på et lån. Også ejendomsvirksomheder Sinic risikerer ifølge Reuters en konkurs.

Annonce

Der har været frygt for, at en konkurs hos Evergrande ville tage andre med i faldet og give en stor nedtur på det kinesiske boligmarked, som også ville kunne sprede sig til andre dele af verden.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE