cookie-og-privatlivspolitik
Det forsinkede vaccineprogram kommer formentlig til at udskyde sommertrafikken, vurderer Københavns Lufthavn. (Arkivfoto)
Det forsinkede vaccineprogram kommer formentlig til at udskyde sommertrafikken, vurderer Københavns Lufthavn. (Arkivfoto)
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Erhverv

Københavns Lufthavn frygter udskudt vaccineplans rejsekonsekvenser

Antallet af rejsende i Københavns Lufthavn i april faldt 92,7 procent sammenlignet med april i 2019.
12. maj 2021 kl. 10:00 Af Ritzau

Mens coronarestriktionerne så småt er begyndt at løsne grebet om Danmark igen, håber Københavns Lufthavn, at det samme vil ske for luftfarten forud for sommeren.

I første omgang må lufthavnen dog indse, at det forsinkede vaccinationsprogram formentlig kommer til at udskyde sommertrafikken, og det ærgrer den kommercielle direktør, Peter Krogsgaard.

- Det kommer jo også til at udskyde folks lyst til at rejse, siger han i en pressemeddelelse.

- Derfor vil der være brug for så enkle regler og retningslinjer som muligt, som man som rejsende kan navigere i og forstå, lyder det.

Antallet af passagerer, der har fundet vej gennem lufthavnens terminaler i april, vidner om, at der er lang vej tilbage til det normale niveau.

Annonce

I april havde Københavns Lufthavn 182.000 rejsende. I april 2019 var tallet 2,5 millioner.

- Luftfarten er fortsat omfattet af mange krav og restriktioner. I april havde vi blot 7 procent af det normale antal rejsende, lyder det fra Peter Krogsgaard.

Han forsøger dog at se lyst på fremtiden og håber, at den nært forestående sommersæson alligevel kan komme til at løfte rejsehumøret - både for ind- og udrejsende.

Men de rejsende får brug for at have tålmodighed med i bagagen, understreger han.

Der skal nemlig kunne fremvises dokumentation for en negativ test eller en vaccine for at kunne komme afsted, og det kan komme til at forlænge check-in processen.

Annonce

Og når folk kommer tilbage, skal mange testes igen ved ankomst.

- Som rejsende skal man også vide, at mange af de butikker og spisesteder, man kender, måske ikke er åbne endnu, siger han.

Og så bliver det en sommer uden danske flag og store menneskemængder ved udgangsterminalen, hvor rejsende typisk bliver taget imod af familie og venner.

Det skyldes, at det kun er rejsende med billet, som må opholde sig i terminalerne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE