cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Konkursramt boghandels inventar og lager solgt

Boghandel fra Sjælland har købt inventar og varelager fra Arnold Buscks butik i Nykøbing.
02. juni 2020 kl. 14:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

I slutningen af april gik boghandlerkæden Arnold Busck konkurs og lukkede alle sine butikker.

Det gjaldt også forretningen i Jernbanegade i Nykøbing, som siden da har stået mere eller mindre urørt hen. Men nu sker der noget.

Alt inventaret og varelageret er nemlig blevet opkøbt af Bog & Idé i Vordingborg. Mandag blev købet annonceret på Bog & Idé-butikkens facebookside, hvor man opfordrer folk, der måtte være interesserede i inventar fra den lukkede forretning i Nykøbing, til at kontakte Bog & Idé i Vordingborg.

At det lige blev Bog & Idé i Vordingborg, er der flere grunde til, forklarer indehaver Mogens Larsen.

Efter konkursen opkøbte Bog & Idé-kædens hovedkontor knapt halvdelen af Arnold Buscks butikker med henblik på at genåbne dem som en del af Bog & Idé. Samtidig købte man også hele lageret fra de øvrige Arnold Busck-butikker med henblik på at videresælge det blandt Bog & Idés egne butikker, og det er i den forbindelse, at Bog & Idé i Vordingborg har købt inventar- og varelageret i Arnold Busck-butikken i Nykøbing.

Mogens Larsen understreger, at købt er sket efter aftale med Katrine Koch fra Bog & Idé i Nykøbing, som ikke mente, at hun havde plads til det i sin butik på hjørnet af Østergågade og Torvet.

- Alt det, jeg kan se en værdi i af varer og inventar, flytter jeg over til min egen butik. Det inventar, jeg ikke selv har behov, sætter jeg til salg. Det kan jo være, at der er nogen, som går med planer om at åbne en butik et sted, der kan bruge det, forklarer Mogens Larsen.

Men det føles lidt mærkeligt at tømme en butik, der ikke er ens egen, indrømmer han.
- Det er en underlig følelse at gå rundt inde i en forretning, der har været arbejdsplads for mange mennesker igennem så mange år. Det føles lidt som at tømme sine forældres bo. Det er ikke lutter sjov. Vi har brugt en del af pinsen til at pakke ned. Vi har fået at vide, at vi skal være færdige senest 16. juni.

Hvad, der herefter skal ske med lokalerne, er fortsat uvist. Advokat og kurator for konkursboet Peter Wedel Ranch Krarup, der er partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen, fortæller til folketidende.dk, at man har meddelt udlejeren, at man ikke vil disponere over lokalerne længere.

- Vi har solgt det, der er inde i lokalerne, og så snart der er tømt, får udlejer lokalerne tilbage, og så må de disponere over dem, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce