cookie-og-privatlivspolitik
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er kommet i modvind i Region Sjælland efter udpegning af 14 viden- og erhvervsklynger på tværs af landet, hvoraf ingen af klyngerne er placeret i netop Region Sjælland.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er kommet i modvind i Region Sjælland efter udpegning af 14 viden- og erhvervsklynger på tværs af landet, hvoraf ingen af klyngerne er placeret i netop Region Sjælland.
Foto: Scanpix

Erhverv

Kritik af erhvervsklynger intensiveres regionalt

Skarp kritik af regeringens plan om 14 nye viden- og erhvervsklynger. Minister og lokale folketingsmedlemmer lover bedring.
12. oktober 2020 kl. 07:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

ERHVERV En række fremtrædende erhvervsledere, organisationsfolk og politikere fra Sjælland rettede i går i store annoncer i både landsdækkende og regionale medier - heriblandt Folketidende - en skarp kritik af regeringens plan om 14 nye viden- og erhvervsklynger.

Under overskriften "Regering, det er en ommer" stillede annoncerne spørgsmålstegn ved rimeligheden i, at ingen af de planlagte viden- og erhvervsklynger skal placeres i Region Sjælland.

Allerede for en uge siden blev kritikken rejst i Folketidende fra flere sider, hvor uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) gav udtryk for, at hun forstår kritikken.

- Det er selv noget, jeg er meget opmærksom på, at der ikke er nogen af klyngerne, der er endt i Region Sjælland. Der er meget stor fokus fra min hånd på, at de klynger, der nu er etableret, har et fokus på Sjælland, sagde ministeren til Ritzau.

Men det har tilsynedeladende ikke formildet underskriverne i gårsdagens annonce.

Blandt medunderskriverne af annoncen er de to formænd for Sjællands Udviklingsalliance, adm. direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn Lars Petersson og regionsrådsformand for Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

Desuden har formand for Erhvervshus Sjælland og borgmester John Brædder (G), formand for Business Lolland-Falster, Kim Rahbek, rektor for professionshøjskolen Absalon, Camilla Wang, bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond, Peter Engberg, tidl. nationalbankdirektør og bestyrelsesformand i Sparinvest, Torben Nielsen, underskrevet annoncen.


Kold klud i ansigtet

Både regionsrådsformand Heino Knudsen og Lars Petersson fra Sparekassen Sjælland-Fyn, der tilsammen udgør formandskabet i udviklingsalliancen kalder det en kold klud i ansigtet, at regeringen ikke har placeret nogle af de nye viden- og erhvervsklynger i Region Sjælland.

- Vi står helt uforstående over for denne prioritering. Regeringen kan ganske enkelt ikke være bekendt at vende en hel landsdel ryggen. Slet ikke når den samtidig siger, at ambitionen har været at tilgodese hele landet. Derfor må vi kraftigt appellere til, at regeringen tager planen med tilbage og justerer den, så den kommer hele Danmark til gode - også Region Sjælland, siger Lars Petersson og suppleres af regionsrådsformanden.

- Det er ganske enkelt ikke acceptabelt, at Region Sjælland, som den eneste region ikke får nogle af de nye erhvervsklynger. Det er der ingen saglige argumenter for, og det vil på sigt koste vækst og arbejdspladser i virksomhederne i Region Sjælland, siger Heino Knudsen.

De to formænd for Sjællands Udviklingsalliance fortæller, at alliancen blev stiftet for et halvt år siden, fordi en række erhvervsledere, organisationsfolk og politikere på Sjælland ønsker sætte turbo på den regionale udvikling.


Svarer på kritik

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen reagerer sammen med partikollegaerne og de lokale folketingsmedlemmer Kasper Roug (S) og Lennart Damsbo-Andersen (S) på kritikken.

- Politisk vil vi sikre en bedre klynge-betjening og derved en styrkelse af vores virksomheder i Region Sjælland. Vi kommer til at følge op på dette i de kommende måneder med konkrete tiltag. Og det skal være med mere end tomme ord og løfter, lyder det blandt andet fra ministeren og de to lokale folketingsmedlemmer i et debatindlæg, som kan læses i fuld længde på side 2 i denne sektion.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce