cookie-og-privatlivspolitik
Laust Spandet Jensen går igen ud til forbrugerne for at skaffe crowdfunding-kapital til at udvide frugtproduktionen på Fejø med nye arealer.

2

Billeder

Laust Spandet Jensen går igen ud til forbrugerne for at skaffe crowdfunding-kapital til at udvide frugtproduktionen på Fejø med nye arealer.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Kunderne skal skaffe kapital til frugt-udvidelse

Nyt crowdfunding-projekt hos Fejø Frugt
09. august 2018 kl. 13:20 Af Hans Gandrup

Annonce

På kun et par dage skaffede Laust Spandet Jensen og hans Fejø-frugt i 2017 penge til at finansiere en økologisk omlægning - og vel at mærke ikke via traditionel finansiering.

Pengene blev så at sige hentet hos kunderne via såkaldt crowdfunding. Nu går frugtplantagen ud med et nyt projekt - og håb om at skaffe pengene til ny ekspansion.

Plalern er at hente 1,4 millioner kroner til at udvide Vesterled Frugtplantage med 8,5 hektar. Projektet præsenteres via Coop Crowdfunding, og Laust Spandet Jensen tror på, at forbugerne gerne igen vil være med til at udvide produktionen.

I 2017 skød 70 forbrugere penge i frugtplantagens projekt om at forlænge sæsonen af de populære Fejø-æbler, og Laust Spandet Jensen har forhåbninger til, at denne succes kan gentage sig.

- Vi vil rigtigt gerne plante flere af de æblesorter, som kunderne efterspørger, men det kan være vanskeligt at rejse kapital til et sådant projekt via de sædvanlige kanaler. Derfor sætter vi igen vores lid til forbrugerne og håber, at de vil bakke ligeså godt op om det nye projekt, så vi hurtigst muligt kan opruste vores produktion og matche den stigende efterspørgsel efter lokaldyrket frugt, siger han.

Fejø er blandt landets bedste frugtområder takket være et ideelt klima til frugtavl.

Fejø har gennemsnitligt cirka 200 flere solskinstimer end resten af landet og gode forhold generelt i kraft af nærheden til havet.

Fejø Frugt gik ligesom 28 andre lokale fødevareproducenter med i Coops Crowdfunding-satsning i 2017, og på kun to dage fik frugtplantagen finansieret sin omlægning til økologisk drift.

Derudover fik Thise ved samme lejlighed på fire dage finansieret 400.000 kroner til produktion af Græsmælk, mens knap 200 forbrugere finansierede udbygning af den knap 100 år gamle Dagli'Brugsen i Stevnstrup.

- Coop Crodfunding har vist, at danskerne er klar til at skyde penge i spændende fødevareprojekter, og vi er i Coop meget tilfredse med, at danskerne har taget så godt imod den nye satsning, siger Nicolai Jæpelt, crowdfunding-ansvarlig hos Coop.

- Gennem det seneste år har danskerne været med til at omsætte 29 innovative producenters visioner til nye og spændende fødevarer som insektsnack, økologisk whisky og græsmælk. Vi oplever, at danskerne er villige til at skyde penge i spændende projekter, og derfor er vi altid på udkig efter nye fødevareproducenter med en god idé tilføjer han.

På Coop Crowfundings hjemmeside kan man foruden Fejø Frugt netop nu støtte Ærø Whisky, der vil opføre et nyt malteri, så det kan levere 100 procent økologisk whisky fra Ærø samt Danske Frilandssnegle, der vil etablere snegleproduktion til hverdagskøkkenet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce