Annonce
Erhverv

Kunderne skal skaffe kapital til frugt-udvidelse

Laust Spandet Jensen går igen ud til forbrugerne for at skaffe crowdfunding-kapital til at udvide frugtproduktionen på Fejø med nye arealer. Foto: Jan Knudsen

Nyt crowdfunding-projekt hos Fejø Frugt

På kun et par dage skaffede Laust Spandet Jensen og hans Fejø-frugt i 2017 penge til at finansiere en økologisk omlægning - og vel at mærke ikke via traditionel finansiering.

Pengene blev så at sige hentet hos kunderne via såkaldt crowdfunding. Nu går frugtplantagen ud med et nyt projekt - og håb om at skaffe pengene til ny ekspansion.

Plalern er at hente 1,4 millioner kroner til at udvide Vesterled Frugtplantage med 8,5 hektar. Projektet præsenteres via Coop Crowdfunding, og Laust Spandet Jensen tror på, at forbugerne gerne igen vil være med til at udvide produktionen.

I 2017 skød 70 forbrugere penge i frugtplantagens projekt om at forlænge sæsonen af de populære Fejø-æbler, og Laust Spandet Jensen har forhåbninger til, at denne succes kan gentage sig.

- Vi vil rigtigt gerne plante flere af de æblesorter, som kunderne efterspørger, men det kan være vanskeligt at rejse kapital til et sådant projekt via de sædvanlige kanaler. Derfor sætter vi igen vores lid til forbrugerne og håber, at de vil bakke ligeså godt op om det nye projekt, så vi hurtigst muligt kan opruste vores produktion og matche den stigende efterspørgsel efter lokaldyrket frugt, siger han.

Fejø er blandt landets bedste frugtområder takket være et ideelt klima til frugtavl.

Fejø har gennemsnitligt cirka 200 flere solskinstimer end resten af landet og gode forhold generelt i kraft af nærheden til havet.

Fejø Frugt gik ligesom 28 andre lokale fødevareproducenter med i Coops Crowdfunding-satsning i 2017, og på kun to dage fik frugtplantagen finansieret sin omlægning til økologisk drift.

Derudover fik Thise ved samme lejlighed på fire dage finansieret 400.000 kroner til produktion af Græsmælk, mens knap 200 forbrugere finansierede udbygning af den knap 100 år gamle Dagli'Brugsen i Stevnstrup.

- Coop Crodfunding har vist, at danskerne er klar til at skyde penge i spændende fødevareprojekter, og vi er i Coop meget tilfredse med, at danskerne har taget så godt imod den nye satsning, siger Nicolai Jæpelt, crowdfunding-ansvarlig hos Coop.

- Gennem det seneste år har danskerne været med til at omsætte 29 innovative producenters visioner til nye og spændende fødevarer som insektsnack, økologisk whisky og græsmælk. Vi oplever, at danskerne er villige til at skyde penge i spændende projekter, og derfor er vi altid på udkig efter nye fødevareproducenter med en god idé tilføjer han.

På Coop Crowfundings hjemmeside kan man foruden Fejø Frugt netop nu støtte Ærø Whisky, der vil opføre et nyt malteri, så det kan levere 100 procent økologisk whisky fra Ærø samt Danske Frilandssnegle, der vil etablere snegleproduktion til hverdagskøkkenet.

I 2017 tog det kun et par dage at skaffe kapital til frugtavlen. Nu håber man, at interessen vil være lige så stor igen Foto: Privat
  • Laust Spandet Jensen går igen ud til forbrugerne for at skaffe crowdfunding-kapital til at udvide frugtproduktionen på Fejø med nye arealer. Foto: Jan Knudsen
  • I 2017 tog det kun et par dage at skaffe kapital til frugtavlen. Nu håber man, at interessen vil være lige så stor igen Foto: Privat
Annonce
Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland