cookie-og-privatlivspolitik
Fire optimistiske mænd på en scene i Nykøbing. Fra venstre er det borgmestrene Holger Schou Rasmussen og John Brædder, viceformand Lars Hvidtfeldt, Landbrug & Fødevarer, og Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster.

2

Billeder

Fire optimistiske mænd på en scene i Nykøbing. Fra venstre er det borgmestrene Holger Schou Rasmussen og John Brædder, viceformand Lars Hvidtfeldt, Landbrug & Fødevarer, og Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster.
Foto: Flemming Karlsen

Erhverv

LF erhverv i top om 10 år - ellers har vi selv fejlet

Borgmester: Det er vores egen skyld, hvis ikke vi udnytter mulighederne
02. november 2018 kl. 19:46 Af Hans Gandrup

Annonce

- Hvis vi ikke om 10 år virkelig har rykket os udviklings- og erhvervsmæssigt i landsdelen - så må man godt kalde os udkant. Så er det vores egen skyld, fordi vi ikke har udnyttet mulighederne ...

Borgmester John Brædder, Guldborgsund, var klar i mælet og særdeles optimistisk, da han i forbindelse med uddelingen af Erhvervspris Lolland-Falster 2018 på Nykøbing F. Teater var på scenen for at give sit bud på Lolland-Falsters situation om 10 år.

Med ham var borgmesterkollegaen fra Lolland Holger Schou Rasmussen, formanden for DI Lolland-Falster Kim Frimann og viceformand i Landbrug & Fødevarer og godsejer på Gl. Kirstineberg ved Nykøbing Lars Hvidtfeldt.

Forskellige udgangspunkter - men med i høj grad en fælles indstilling og forventning til området her om 10 år: Det går godt - og det bliver bedre ...

- Bare et eksempel: Lolland-Falster bliver Europas største arbejdsplads for infrastruktur de kommende år. Med enorme muligheder, siger John Brædder, som dog også konstaterer, at der ligger en opgave forude.

- Vi skal have tømt motorvejen mod København for folk på vej på job - og have nogle til at køre den anden vej. Vi har tabt 3.500 arbejdspladser de seneste 10 år. Dem skal vi have tilbage. Og vi kan heldigvis konstatere, at udviklingen begyndte at vende i 2014. Nu går det fremad, fastslår han, som også opfordrer til, at man "tager skeen i samme hånd" for i samarbejde med virksomhederne at få udnyttet medvinden

- Vi har styrkeområder også eksempelvis på landbrug og fødevareområdet, hvor jeg venter mig meget af kommunens bioøkonomiske satsning. Og i erhvervslivet har vi god gang i iværksætteriet. Vi ligger ganske vist under landsgennemsnittet, hvad angår jobskabelse i iværksætter-firmaerne med i snit 1,4 job pr virksomhed. Men vi har til gengæld cirka 150 nye virksomheder hvert år. Kunne vi hæve deres jobskabelse bare til landsgennemsnittet, ville vi generere 3.000 job på 10 år. Og så har vi naturligvis det helt store potentiale i vores eksisterende virksomheder med flere end fem ansatte. Dem har vi 560 af. De skal jo kun ansætte nogle få yderligere - så har vi 3.000 nye job på en årrække, lyder de optimistiske regnestykker fra Guldborgsund-borgmesteren.

I Lolland er Holger Schou Rasmussen på samme spor.

- Om 10 år står vi en langt bedre situation. Pilen peger opad nu - og det vil blive forstærket de kommende år. Der er opsving generelt, og vi har de store anlægsarbejder. Det handler i virkeligheden mest om at gribe mulighederne - og det skal ske i et samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, som jeg øvrigt gerne vil takke også for blandt andet den indsats, man gør nu, i forhold til også at tage socialt ansvar, påpeger Holger Schou Rasmussen.

Lars Hvidtfeldt ser endog meget store chancer for Lolland-Falster i den hastige udvikling på fødevarer og i bioøkonomi. Hvis man vel at mærke får muligheden for både investeringer og for at rekruttere de rette medarbejdere.

Fra DI Lolland-Falster er der også fokus på medarbejdere og uddannelse. Erhvervsorganisationen er klar med en række udspil, som man også kan læse mere om i FT Erhverv-sektionen på tirsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce