cookie-og-privatlivspolitik
I perioden fra marts til juni har Lolland Kommune haft en stigning på ni procent og Guldborgsund Kommune en stigning på 12 procent i ledigheden. Landgennemsnittet i perioden ligger på 21 procent.
I perioden fra marts til juni har Lolland Kommune haft en stigning på ni procent og Guldborgsund Kommune en stigning på 12 procent i ledigheden. Landgennemsnittet i perioden ligger på 21 procent.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Erhverv

LF ikke nær så hårdt ramt af corona-ledighed

Ledigheden på Lolland-Falster er steget under coronakrisen, men ikke som kraftigt som i resten af landet.
06. august 2020 kl. 09:30 Af Jesper Bøgh

LOLLAND-FALSTER Coronakrisen har i høj grad medført stigende ledighed i Danmark.

I perioden fra marts, hvor Danmark lukkede ned, til og med juni er den ordinære ledighed i landet steget med 21 procent til en ledighed på 5,1 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

I den ordinære ledighed indgår dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlys uddannelsesparate.

I de to kommuner på Lolland-Falster er stigningen i den ordinære ledighed dog knapt så udtalt, oplyser begge kommuner.

I Guldborgsund Kommune lyder stigningen i ledigheden i perioden på 12 procent med en ledighed i juni på 5,7 procent.

Annonce

I Lolland Kommune er stigningen endnu mindre udtalt med en stigning på ni procent. Her var ledigheden i juni på 6,1 procent.

- Tallene viser, at vi har været gennem en mindre dårlig udvikling i ledigheden end resten af landet. Det skyldes i høj grad, at vi i juni kunne åbne for især turisme-erhvervet igen, og at der henover sommeren er kommet godt gang i turismen lokalt, vurderer Ole K. Larsen (V), formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, der i forsommeren udtrykte stor bekymring for udviklingen i ledigheden.

- På det tidspunkt kiggede vi måske ind i en længere periode med nedlukning, men heldigvis kom det ikke så vidt, siger han.


Fortrøstningsfuld

Han er derfor også fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden.

- Det har selvfølgelig været en hård omgang for det lokale erhvervsliv, men ledighedsmæssigt er vi kommet igennem med skinnet på næsen, siger han og peger på, at antallet af nytilmeldte forsikrede ledige for juli måned i kommunen ligger tæt på niveauet for samme måned sidste år.

Annonce

Også Vibeke Grave (S), formanden for social- og arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune, peger på sommerens turisme-aktivitet, som årsag til at Lolland Kommune har registreret en langt mindre relativ stigning i ledigheden i periode fra marts til og med juni.

- Vi har heller ikke haft tilfælde af store virksomheder, der har været nedlukket og har afskediget mange medarbejdere. Til gengæld er der god aktivitet hos turistattraktionerne, restauranterne, i detailhandlen og hos håndværkerne, så det er meget positivt, siger hun.

- Så rigtigt meget kunne være gået meget værre, tilføjer Vibeke Grave.

Hun vil dog ikke afvise, at der vil kunne registreres en yderligere stigning i ledigheden, når statens hjælpepakker efter planen udløber ved udgangen af denne måned.

- Men det er svært at forudse, hvad effeken bliver af det bliver, siger Vibeke Grave, der også udtrykker optimisme med hensyn til beskæftigelsen i fremtiden.

Annonce

- Vi står overfor en periode, hvor byggeriet af Femern Bælt forbindelsen for alvor går i gang, og det vil i høj grad også have en positiv effekt på beskæftigelsen, vurderer Vibeke Grave.

Begge udvalgsformænd tager i forbindelse med deres optimisme forbehold for en eventuel ny stigning i antallet smittede med Covid-19, der vil kunne betyde nye nedlukninger i lokalsamfundet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE