cookie-og-privatlivspolitik
Udsigten til at udenlandske turister kan rejse til Danmark til sommer vækker glæde hos det lokale turismeerhverv.
Udsigten til at udenlandske turister kan rejse til Danmark til sommer vækker glæde hos det lokale turismeerhverv.
Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv

Erhverv

LF klar til tyskere og svenskere

Udsigt til udenlandske sommergæster øger forventning til turistsæson på Lolland-Falster.
15. april 2021 kl. 18:10 Af Jesper Bøgh

Forventningerne til den kommende sommerturistsæson på Lolland-Falster er steget en hel del hos Visit Lolland-Falster.

Det sker efter et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om at lempe rejserestriktionerne under coronakrisen.

Restriktionerne skal lempes i fire faser frem mod forventeligt 26. juni.

I aftalen åbnes der markant op for at kunne rejse på ferie men også at få turister ind i landet.

Planen åbner op for, at vaccinerede og personer med antistoffer eller en negativ test til sommer kan komme ind i Danmark med EU's coronapas, og at isolationskravet til udenlandske gæster på samme tid fjernes.

Annonce

- Vi har i feriehussegmentet en hel del tyske bookinger i juli og august. Dem ser vi med denne aftale ud til at kunne beholde, konstaterer destinationschef Brian Lindorf Hansen.

Han peger på, at man i juli vil kunne fylde feriehussegmentet med danskere, hvis de tyske turister ikke rejser til Danmark på grund af restriktioner.

- Men især august er en enormt vigtig for Lolland-Falster i forhold til de tyske turister. 70 procent af gæsterne i august i feriehusene er tyskere, og de vil ikke i samme grad kunne erstattes af danske turister. Derfor er udsigterne til at kunne byde tyskerne velkommen til sommer en rigtig god nyhed for Lolland-Falster, slår Brian Lindorf Hansen fast.

Destinationschefen nævner også det afgørende i, at Lalandia vil kunne tage imod især gæster fra Sverige.

- Udenlandske gæster er meget vigtige for Lalandia, hvor svenskerne udgør mellem en fjerdedel og en tredjedel, konstaterer han og tilføjer.

Annonce

- Vi har marketingskampagner liggende klar for både Tyskland og Sverige, og vi er klar til at trykke på knappen, slår han fast.

Lolland-Falster var i 2020 begunstiget af, at danske turister drog til Sydhavsøerne.

Andre dele af landet led i den forbindelse under ikke at kunne tiltrække danske turister i samme grad samtidig med, at udenlandske turister blev væk.

- Vi har været gode til at tiltrække danskerne til Lolland-Falster. Jeg forventer, at det også vil lykkes til sommer, og med muligheden for også at kunne tage imod udenlandske turister, så tegner det positivt, lyder det fra Brian Lindorf Hansen.

Også formand i Horesta på Sjælland og Lolland-Falster, Allan Hansen, Folkets Hus i Maribo, glæder sig over aftalen.

Annonce

- De udenlandske turister er altafgørende for turismen i Danmark. På landsplan sikrer udenlandske turister en omsætning på 58 milliarder kroner, så jo hurtigere de vender tilbage jo bedre, lyder det fra Allan Hansen.

- Lokalt på Lolland-Falster vil det også få betydning for udlejningen af sommerhuse til tyskere, men det vil også have en afsmittende positiv effekt på campingpladserne og de overnatningssteder, der har ledig kapacitet, siger han.

Allan Hansen påpeger vigtigheden af, at branchen nu har en plan at forholde sig til.

- De virksomheder i branchen, der har medarbejdere sendt hjem på lønkompensation, kan nu lægge en plan for, hvornår de skal tilbage på arbejde. Det ser måske anderledes vanskeligt ud for de, der har opsagt personale. De skal rekruttere nye medarbejdere, og det er mere vanskeligt. Samtidig kan der nu også laves aftaler med leverandører. Så det er meget positivt, at der nu er en plan, så vi ved, hvor vi står, slår Allan Hansen fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE