cookie-og-privatlivspolitik
Strategiudviklingsmøder i Lolland-Falster og Sydsjællands Ledernetværk har vist et ønske om fælles møder på tværs af de enkelte netværksgrupper. Med i udviklingsarbejdet har været fra venstre Allan Borreskov, fabriksdirektør på Nordic Sugar i Nakskov, Vita Kragh Nielsen fra Erhvervsservice International, Susanne Søgren, afdelingsdirektør i Jyske Bank i Nakskov og Charlotte Lund Andreasen, jobcenterleder i Lolland Kommune.

2

Billeder

Strategiudviklingsmøder i Lolland-Falster og Sydsjællands Ledernetværk har vist et ønske om fælles møder på tværs af de enkelte netværksgrupper. Med i udviklingsarbejdet har været fra venstre Allan Borreskov, fabriksdirektør på Nordic Sugar i Nakskov, Vita Kragh Nielsen fra Erhvervsservice International, Susanne Søgren, afdelingsdirektør i Jyske Bank i Nakskov og Charlotte Lund Andreasen, jobcenterleder i Lolland Kommune.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Ledernetværk samles på tværs

Lolland-Falster og Sydsjællands Ledernetværk bliver fremover styrket med fælles møder, ligesom der også åbnes for mentorordning.
22. oktober 2021 kl. 16:30 Af Denny Michael Jakobsen

Der er igennem mange år udviklet et stærkt lokalt ledernetværk på Lolland-Falster, og det bliver nu styrket.

Det er Erhvervsservice International med Vita Kragh Nielsen i spidsen, som i nu over 20 år har faciliteret netværksmøder blandt lokale ledere. I dag er der tre ledernetværksgrupper på Lolland-Falster samt en gruppe i Vordingborg med til sammen 55-60 ledere. Og fremover bliver dialogen og sparringen styrket på tværs af grupperne.

- Gennem årene har vi haft en løbende udvikling, og i sommer har vi haft strategiudvikling for se, hvordan vi kunne optimere medlemmernes udbytte af netværket, siger Vita Kragh Nielsen.

Blandt deltagerne i strategiudviklingen var blandt andet Charlotte Lund Andreasen, jobcenterleder i Lolland Kommune, Susanne Søgren, afdelingsdirektør i Jyske Bank i Nakskov og Allan Borreskov, fabriksdirektør på Nordic Sugar i Nakskov.

- Strategiudviklingsmøderne har vist, at medlemmerne ønsker fælles møder for alle grupper, og der bliver minimum to af dem om året, fortæller Vita Kragh Nielsen.

Annonce

Skal spille hinanden gode

De fælles møder vil blive arrangeret i samarbejde med Charlotte Lund Andreasen, der er forholdsvis ny i ledernetværket, men som har meget erfaring inden for ledelse, og som kommer med nye øjne på, hvordan man kan bruge netværksmøderne.

- Vi har drøftet i det nye år at holde et fælles møde, hvor vi taler ind i ledelse og blandt andet bæredygtig ledelse. Ledernetværket er lokalt forankret her på Lolland-Falster og Sydsjælland, og det synes vi er unikt at bevare. Ledelse er noget universelt, men samtidig er det også noget specifikt i forhold til de områder, vi hver især repræsenterer. Vi skal ramme noget, der dækker bredt i forhold til alle de forskellige ledere i netværket, siger Charlotte Lund Andreasen.

- Vi havde behov for at sige, hvordan kan vi kickstarte det en gang til og få bragt noget nyt i spil, som vi ikke helt havde før. Og der var det særligt det her med at spille alle gode, også i en større forsamling i ny og næ, som også kan bære nogle større perspektiver, når vi snakker ledelse. Når vi er flere ledere samlet, kan det også åbne nogle nye døre til flere foredragsholdere og virksomhedsbesøg, supplerer Allan Borreskov.


Et håndværk

I ledernetværkene mødes de cirka hver anden måned på skift hos medlemmerne, hvor der er mulighed for at udveksle erfaringer og sparre med hinanden om ledelsesmæssige udfordringer.

- For mig at se er ledelse et håndværk ligesom fagspecifikke håndværk. Jeg tror aldrig, man bliver færdig med at blive en dygtig leder. Jeg tror på, at man altid kan udvikle sig. Derfor tror jeg på, at vi kan blive bedre sammen ved netop at have et netværk, hvor vi lærer hinanden at kende ud fra de værktøjer, vi i dagligdagen bruger, når vi taler strategier, drift og medarbejdere. Så jeg tror, at det også kan komme Lolland-Falster og Sydsjælland til gavn at mødes på denne her måde, forklarer Charlotte Lund Andreasen.

Annonce

Lederne i netværket kommer ifølge Vita Kragh Nielsen fra landsdelens mest resultatorienterede og progressive virksomheder.

- Til sammen har de i grupperne over 700 års ledererfaring. Det viser tyngden i netværket, siger hun.


Kommer LF til gode

Susanne Søgren er en af dem, som har været med i ledernetværket gennem mange år, og som har fået meget ud af det.

- Da jeg startede hernede i 2008, var jeg ny leder. Jeg kom fra det nordlige Sjælland og havde ikke et netværk hernede, så det var vigtigt for mig at komme med i en kreds af ledere. Det gav meget indblik i de virksomheder, der er hernede, hvordan de fungerer og arbejder, så det har være meget givende for mig, siger Susanne Søgren.

Hun mener, at ledernetværket i sidste ende kommer Lolland-Falster til gode.

Annonce

- Vi ved, hvornår vi kan bruge hinanden, fordi vi har det her kendskab fra ledernetværket, så man kan ringe og høre, hvordan løser I det, hvordan gør I det, eller hvad tænker I om det her. Er det noget, vi kan udvikle hernede eller blive bedre til? Så det handler ikke kun om, hvordan jeg udvikler mig som leder, men i lige så høj grad er der noget forretningsmæssigt i det, som kan være med til at udvikle området. Man vil jo gerne lave forretninger med dem, man kender og har tillid til, så det har rigtig meget at sige, forklarer Susanne Søgren.


Mentorordning

Jobcenterleder Charlotte Lund Andreasen kommer som sagt med nye øjne på netværket, og det er hende, der har foreslået en mentorordning.

- Jeg synes, det kunne være interessant at have en mentorfunktion, fordi der er mange af lederne, som har været med i netværket rigtig mange år inden for ledelse og også topledelse, så jeg synes, det er unikt, hvis man kunne få en mentor som en del af det her eksklusive netværk og få mulighed for at få noget sparring med en anden virksomhedsleder, siger Charlotte Lund Andreasen.

Allan Borreskov tilføjer:

- I bund og grund handler det om at finde en god ledelsesstil, som medarbejderne også synes er fed. Det kan en mentorordning virkelig bidrage med. Der sidder nogle i netværket, som har stor erfaring i ledelse. Hvis man er ret ny inden for ledelse, er det meget rart at have en, man kan ringe til og få nogle gode råd og sparring fra, hvis man står i et dilemma.

Annonce

Vita Kragh Nielsen har store forhåbninger til udbyttet af de nye tiltag.

- Der er en stor vidensbank i grupperne, og nu kan man pludselig sparre med nogen fra en anden gruppe, som kan have andre vinkler på ledelse, siger Vita Kragh Nielsen, der også fortæller, at der er plads til flere lokale ledere i netværket.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE