cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Kirk Kristiansen, fjerde generations ejer af LEGO Koncernen og bestyrelsesformand i Lego fonden, håber, at ny kæmpe donation vil give børn påvirket af konflikter mulighed for at lære gennem leg. (Arkivfoto).
Thomas Kirk Kristiansen, fjerde generations ejer af LEGO Koncernen og bestyrelsesformand i Lego fonden, håber, at ny kæmpe donation vil give børn påvirket af konflikter mulighed for at lære gennem leg. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Lego Fonden giver 650 millioner kroner til flygtningebørn

En ny donation på 100 millioner dollar til børn ramt af konflikter er Lego Fondens største nogensinde.
05. december 2018 kl. 07:40 Af /ritzau/

Annonce

Lego Fonden donerer 100 millioner dollar til børn berørt af rohingyakonflikten i Myanmar og den syriske flygtningekrise.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Beløbet svarer til mere end 650 millioner danske kroner. Donationen går til den amerikanske ngo Sesame Workshop over en femårig periode. Partnerskabet er Lego Fondens første store på det humanitære område.

Ifølge Børsen er det den største donation i fondens historie.

Pengene skal gå til, at børnene får mulighed for gennem leg at udvikle færdigheder, som de får brug for i fremtiden.

- Vi håber, at andre humanitære aktører, investorer, verdensledere og regeringer bliver inspireret til at handle og prioritere støtte til udvikling og leg for børn i humanitære kriser - et ofte overset, men vigtigt element i nødhjælpsarbejdet.

- Vi håber, at små børn påvirket af disse konflikter får mulighed for at lære gennem leg og udvikle de færdigheder, de har brug for for at kunne trives i fremtiden, siger bestyrelsesformand i Lego Fonden og fjerde generationsejer af Lego-koncernen Thomas Kirk Kristiansen i en pressemeddelelse.

Jeffrey D. Dunn, præsident og direktør for Sesame Workshop, kalder donationen for usædvanlig.

- Den globale flygtningekrise er vor tids største humanitære udfordring, og vi er meget beærede over den tillid, som Lego Fonden viser os og vores evne til at forbedre konfliktramte børns liv.

- I samarbejde med vores partnere Brac, IRC og NYU kan vi skabe en positiv forandring for fordrevne børn verden over, i dag og for fremtidens generationer, siger han i pressemeddelelsen.

Sesame Workshop står bag produktionen af flere tv-udsendelser rettet mod børn. Den bedst kendte er tv-serien "Sesame Street".

Organisationen beskriver selv sin mission som ønsket om at "hjælpe børn med at blive klogere, stærkere og venligere". Det skal ske ved en kombination af "sofistikeret anvendelse af medier og en stor dosis sjov".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce