cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Erhverv

Lettere at byde på mindre opgaver

I de fleste sjællandske kommuner skal virksomhederne nu først stille en økonomisk garanti, en såkaldt arbejdsgaranti, når de byder på opgaver på en million kroner eller mere.
12. september 2019 kl. 15:40 Af Jesper Bøgh

Annonce

På Sjælland og Lolland-Falster stiller 14 ud af 17 kommuner først krav om en bankgaranti, når opgaven, som kommunen sender i udbud, er på en million kroner eller mere.

Dermed kan virksomhederne byde på kommunale opgaver til under en million kroner uden først at skulle i banken. Sidste år var der syv kommuner på Sjælland og Lolland-Falster, der havde en grænse på mindst en million kroner, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri.

- Det er virkelig positivt, at så mange kommuner nu har hævet grænsen til en million kroner eller mere. I Guldborgsund er grænsen endda helt oppe på halvanden million kroner. Det kan vi kun være tilfredse med. For det gør hverdagen nemmere og billigere for særligt de små virksomheder, når de ikke skal have fat på banken for at give et bud på en mindre opgave, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri.

På landsplan går det også den rigtige vej. 72 ud af 98 kommuner stiller først krav om, at virksomhederne skal stille en arbejdsgaranti ved opgaver på mindst en million kroner. Sidste år gjorde det sig gældende for 49 kommuner, mens antallet var 17 i 2015.

I kommunerne Greve, Ringsted og Lolland skal virksomhederne stille med en bankgaranti, når de byder på kommunale opgaver på 500.000 kroner eller mere. Både Ringsted og Lolland kommuner er dog i en politisk proces om at hæve grænsen.

- Jeg er glad for, at endnu to kommuner vil hæve grænsen. For det er både dyrt og bøvlet, når virksomhederne skal stille en garanti ved mindre opgaver. Det gælder ikke bare for virksomhederne, men også kommunerne, der bruger meget tid på at håndtere ordningen. Derfor anbefaler vi, at kommunerne først kræver arbejdsgarantier på opgaver til minimum en million kroner, siger Torben Liborius.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce