cookie-og-privatlivspolitik
Bankdirektør Allan Aaskov er tilfreds med resultatet efter årets første ni måneder i Lollands Bank.
Bankdirektør Allan Aaskov er tilfreds med resultatet efter årets første ni måneder i Lollands Bank.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Lokal bank opjusterer forventningerne

Kundernes gode økonomi smitter af på Lollands Bank, der er kommet godt igennem årets første ni måneder.
10. november 2021 kl. 13:10 Af Denny Michael Jakobsen

For anden gang i år opjusterer Lollands Bank nu forventningerne til det samlede årsresultat.

I juli opjusterede banken resultatet før skat fra 50-55 millioner kroner til 65-70 millioner kroner. Nu opjusteres der yderligere til et resultat før skat for 2021 i niveauet 70-80 millioner kroner.

Ledelsen i Lolland Bank udtrykker stor tilfredshed med et resultat før skat efter de første ni måneder af 2021, som udgør 67,8 millioner kroner mod 55,8 millioner kroner i samme periode sidste år.

Årsagen til det solide resultat i endnu et kvartal i 2021 skal findes i en høj aktivitet på flere af bankens forretningsområder kombineret med kundernes gode økonomi og gunstige kursreguleringer af bankens fondsbeholdning.


Fornuftig forrentning

Lollands Bank forventer en fortsat fornuftig basisindtjening og en god økonomi blandt bankens kunder. Det giver sammen med de nuværende kursreguleringer anledning til opjusteringen.

Annonce

Efter de første ni måneder af 2021 er der samlet set en tilbageførsel af nedskrivninger på 13,3 millioner kroner, hvilket ifølge Lollands Bank understreger den gode økonomi blandt bankens kunder. Det opnåede resultat forrenter bankens egenkapital med 14,1 procent i år.

- Basisindtjeningen falder med fire millioner kroner, hvilket er helt i overensstemmelse med de forventninger, der blev offentliggjort i forbindelse med bankens årsrapport for 2020.

- En god aktivitet omkring boligfinansiering og investeringer blandt vores kunder i løbet af de første ni måneder af dette år sikrer dog, sammen med renteindtægter af indlån, at basisindtjeningen fortsat er på et godt og tilfredsstillende niveau i banken, fortæller Allan Aaskov, direktør i Lollands Bank.

Bankens samlede forretningsomfang øges fortsat og udgør nu 9,1 milliarder kroner. Stigningen på 720 millioner kroner gennem det seneste år er blandt andet drevet af indlån, øgede depotbeholdninger og garantistillelser.

I lighed med den øvrige befolkning, så øger bankens kunder omfanget af indlån, og der bliver dermed også plads til øgede investeringer i værdipapirer.

Annonce

Covid-19-usikkerhed

Covid-19 pandemien har fortsat ikke i væsentligt omfang resulteret i tab på kundernes udlån og garantier.

- Vores kunder har generelt en god økonomi med fornuftig opsparing og et stigende disponibelt beløb. Men det skal dog tilføjes, at der fortsat er usikkerhed omkring en ny hverdag, efter at flere af de statslige støtteordninger er forlænget i starten af 2021 og først udfases i løbet af 2022. Endnu kender vi ikke de langsigtede kreditmæssige konsekvenser af covid-19-pandemien, siger Allan Aaskov.

Lollands Bank har filialer i Maribo, Nakskov, Nykøbing og Vordingborg.

Banken blev tidligere på året kåret til "Årets mindre Bank" af FinansWatch på baggrund af bankens nøgletal for indtjening målt ved egenkapitalforrentning, vækst i indtægter, soliditet og effektivitet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE