cookie-og-privatlivspolitik
Brian Lindorf Hansen, destinationschef i Visit Lolland-Falster, forventer en travl sommer i den lokale turisme.
Brian Lindorf Hansen, destinationschef i Visit Lolland-Falster, forventer en travl sommer i den lokale turisme.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Erhverv

Lokal turisme imødeser en travl sommer

Den lokale turistbranche har tabt 20 procent i antallet af overnatninger i årets første fire måneder i forhold til samme periode sidste år
25. juni 2020 kl. 16:20 Af Jesper Bøgh

Turismen har under coronakrisen været fremhævet som en af de brancher, der har været hårdest ramt.

Ifølge tal fra Visit Lolland-Falster har landsdelens overnatningssteder i årets fire første måneder haft 72.000 færre overnatninger i forhold til samme periode sidste år.

Det svarer til et fald på cirka 20 procent.

- Langt størstedelen af faldet ses i anden halvdel af marts og i hele april. I januar og februar lå landsdelen faktisk foran med 10 procent, fortæller destinationschef Brian Lindorf Hansen, Visit Lolland-Falster.

Han peger dog på, at Lolland-Falster på trods af et fald på cirka 20 procent ikke er lige så hårdt ramt, som det er tilfældet for landet som helhed.

Annonce

- I Danmark har man i årets første fire måneder 36 procents færre overnatninger i forhold til samme periode sidste år, fortæller han.

Tal for antal overnatninger i maj måned foreligger endnu ikke, men Brian Lindorf Hansen forventer, at også de vil ligge et godt stykke under sidste års tal for samme måned.

- Hele perioden med grænselukningen har naturligvis haft stor betydning. Her mangler vi til og med april cirka 50.000 internationale gæster, hvoraf de fleste udgøres af tyskere og dernæst svenskere. Men omvendt kan vi i feriehusene isoleret set se på tallene, at der i april måned har været en stigning på 54 procent på Lolland-Falster i antallet af overnattende danskere. Det svarer til cirka 15.000 flere danske overnatninger, siger han og tilføjer.

- Udlejningsbureauerne melder, at en stor del af de danske overnattende gæster på Lolland-Falster under nedlukningen er kommet nordfra - især fra hovedstaden. Mange har ganske enkelt haft behov for at komme et sted hen, hvor der er god plads og luft omkring familien. Der ligger Lolland-Falster i perfekt afstand fra hovedstaden, konstaterer han.


Kan se positivt på fremtiden

Brian Lindorf Hansen peger derfor på, at turismen på Lolland-Falster ser ud til at komme acceptabelt igennem nedlukningen af Danmark set i forhold til resten af landet.

Annonce

- Det gør også, at vi kan se mere positivt på fremtiden, siger han med en forventning om en travl sommerferieperiode forude.

- Sommerferieperioden er fuldt booket i feriehusene på Lolland-Falster, når vi taler om overnatninger. Der er faktisk en større efterspørgsel end den kapacitet, der er til rådighed, fortæller Brian Lindorf Hansen.

Efterårsferien og julen er endnu ikke udsolgt, men ifølge destinationschefen, så forventes de uger også udsolgt.

- Det betyder, at vi kan se frem til en periode, hvor der kommer gang i hjulene i turistbranchen igen. Virksomhederne får igen opbygget likviditet, og vi kan se frem mod et 2021, hvor der vil blive plads til igen at investere i initiativer, der gavner branchen, vurderer Brian Lindorf Hansen.

Han forventer endda, at andet halvår 2020 vil kunne blive på niveau med andet halvår af rekordåret 2019.

Annonce

- Eller det kan måske endda blive endnu højere, lyder den optimistiske melding fra destinationschefen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE