cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Dansk Byggeri har ikke længere nogen Lolland-Falster forening. Den er fusioneret med Sjælland. Foreningen har nu cirka 1.100 medlemmer - heraf 115 her fra landsdelen.
Foto: Jan Grarup, arkivfoto

Erhverv

Lokale byggefirmaer nu del af sjællandsk fusion

Brancheforeningen Dansk Byggeri Lolland-Falster er nedlagt - nu er de lokale byggefolk slået sammen med den sjællandske forening.
09. oktober 2018 kl. 18:19 Af Hans Gandrup

Annonce

Lolland-Falster har ikke længere en selvstændig interesse- og brancheorganisation for byggefirmaer og entreprenører.

De 115 lokale medlemmer af det hidtidige Dansk Byggeri Lolland-Falster er nu med i en fusion under navnet Dansk Byggeri Sjælland og Lolland-Falster. Formanden hedder nu Jesper Toftebjerg Andersen og er fra entreprenørfirmaet Hansen & Andersen i Næstved.

Den lokale forenings sidste formand blev Steen Koch Rasmussen, GFK-Huse i Sakskøbing.

Fusionen med Sjælland blev i virkeligheden en realitet allerede sidste år, da det stod klart, at det ikke kunne lykkes at finde nye folk til bestyrelse og formandspost i Dansk Byggeri Lolland-Falster.

Nu er den nye struktur godkendt på generalforsamlingen.

- Det kunne ikke være anderledes, når der ikke var nogen til at tage over lokalt. Nu krydser jeg fingre for, at der fortsat vil være solid opbakning og engagement lokalt i den nye forening, understreger Steen Koch Rasmussen.

- Jeg har solgt min virksomhed og arbejder kun delvist. Derfor er det et naturligt tidspunkt for mig at stoppe som formand. Det har været nogle spændende år på formandsposten, hvor vi har sat mange emner på dagsordenen, ikke mindst i Lolland og Guldborgsund kommuner, siger den afgående formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster.

Blandt andet i lyset af byggeriet af Storstrømsbroen og den kommende Femernforbindelse, ser Steen Koch Rasmussen dog i høj grad også styrker i sammenlægningen.

- Vi har i en del år samarbejdet om mange ting, og vi er begge en del af Region Sjælland. Samtidig vil byggeriet af Storstrømsbroen og den kommende Femern-forbindelse naturligt knytte både Sjælland og Lolland-Falster sammen, fordi virksomheder fra begge områder vil være involveret i projekterne. Derfor ser jeg det som en naturlig udvikling, at vi slår os sammen til en stor forening med fælles interesser. Der vil forsat være en tæt dialog med Lolland og Guldborgsund kommuner, og vores to lokale bestyrelsesmedlemmer vil løbende sætte fingeren på de steder, hvor vi lokalt på Lolland-Falster har udfordringer, siger Steen Koch Rasmussen.

Bo Rasmussen fra Garant Gulve i Nykøbing og Karsten Elbæk fra M.N. Entreprise A/S i Maribo får begge plads i den nye bestyrelse i Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

Den nye formand Jesper Toftebjerg Andersen peger også på de store infrastruktur-projekter som Femern-tunnel og Storstrømsbro som væsentlige omdrejningspunkter i det nye forenings-samarbejde.

-  Det er to kæmpebyggerier, som vil strække sig over mange år, og her vil det naturligt være både virksomheder og medarbejdere fra hele Sjælland og Lolland-Falster, der bliver en del af byggeriet. Derfor giver det også god mening, at vi nu er én forening med fælles interesser og udfordringer. Med 1.100 medlemsvirksomheder fra både Sjælland og Lolland-Falster vil vi stå stærkt, siger Jesper Toftebjerg Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce