cookie-og-privatlivspolitik
Huspriserne stiger på Lolland-Falster. Det seneste år er priserne dog steget mest markant i Lolland Kommune.
Huspriserne stiger på Lolland-Falster. Det seneste år er priserne dog steget mest markant i Lolland Kommune.
Foto: Steen Jacobsen/Arkiv

Erhverv

Lokale huspriser fortsætter med at stige

Huspriserne i Lolland Kommune er steget med 12,4 procent.
13. oktober 2020 kl. 14:20 Af Jesper Bøgh

FAKTA
Salgspriser pr. kvadratmeter

Kommune sept. 2019 sept 2020 ændring ændring i procent
Lolland 3.856 4.333 477 12,4
Guldborgsund 6.545 6.585 40 0,6
Kilde Boligsiden.dk

Det seneste år er huspriserne i især Lolland Kommune steget kraftigt.

Tal fra Boligsiden viser, at huspriserne i gennemsnit i Lolland Kommune er steget med 12,4 procent i perioden fra september 2019 til september i år.

Til sammenligning er stigningen i samme periode i Guldborgsund Kommune noget mere beskeden. Nemlig 0,6 procent.

Ejendomsmægler Jørgen Danielsen, Home på Lolland-Falster, peger på flere årsager til den kraftige stigning især i Lolland Kommune.

- Det generelle prisniveau i Lolland Kommune har været lavt, og når priserne stiger, så viser det sig hurtigt i den relative stigning, forklarer han.

Annonce

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Lolland Kommune var i september 2019 på 3.856 kroner, mens den i september 2020 var steget til 4.333 kroner.

- Men der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på ejendomme på Sydlolland også er steget kraftigt i forbindelse med byggestart på Femern Bælt-forbindelsen. Samtidig er der nu færre ejendomme til salg i Maribo og i Nakskov, forklarer Jørgen Danielsen.

Han undrer sig til gengæld over, at stigningen i Guldborgsund Kommune er på 0,6 procent det seneste år.

- Det undrer mig, at stigningen i Guldborgsund Kommune ikke er højere. Oplevelsen hos os er, at også Guldborgsund Kommune er godt med, når det gælder prisstigninger, siger Jørgen Danielsen, der på den baggrund peger på et generelt lavere udbud på hele Lolland-Falster.

- Der er langt færre huse til salg på Lolland-Falster end tidligere, og med en stor efterspørgsel får det priserne til at stige, siger Jørgen Danielsen.

Annonce

Også ejendomsmægler Dennis Frederiksen, Danbolig på Lolland-Falster, undrer sig over den relativt beskedne stigning i Guldborgsund Kommune på 0,6 procent.

- Vores egne tal peger i retning af lidt større prisstigninger. Men en forklaring kan være, at der er blevet solgt ud af gammelt varelager. Altså huse, der har stået til salg i to-tre år, som prismæssigt ikke får den gennemsnitlige kvadratmeterpris til at rykke sig. Samtidig er der meget mindre nyt til salg, forklarer Dennis Frederiksen.

I Lolland Kommune har man ifølge Dennis Frederiksen især i centerbyerne Nakskov og Maribo det seneste år haft en ekstraordinær høj handelsaktivitet i forhold til tidligere år.

- Det er derfor hussalget i de to centerbyer, der driver den gennemsnitlige kvadratmeterpris i hele kommunen op. Iøvrigt fra et meget lavt niveau, siger han og konstaterer dermed, at forskellen i den gennemsnitlige kvadratmeterpris mellem Lolland og Guldborgsund Kommune er blevet mindre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce

ANNONCE