cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Lokale virksomheder ser lysere på fremtiden

Trods coronakrisen forventer hver tredje virksomhed på Lolland-Falster ifølge ny undersøgelse at ansætte nye medarbejdere indenfor de næste tre måneder.
14. juli 2020 kl. 06:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Coronakrisen har betydet, at antallet af ledige er steget, og det gælder også på Lolland-Falster, hvor der i perioden fra midten af marts og frem til slutningen af juni er registreret cirka 400 nytilmeldte ledige i de to lokale kommuner, hvilket svarer til en stigning på 18 procent.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra de lokale jobcentre, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Business Lolland-Falster.

Men selvom 18 er en stor stigning, så er Lolland og Guldborgsund kommuner ifølge pressemeddelelsen de to kommuner øst for Storebælt, hvor man har registreret den laveste stigning i nytilmeldte ledige.

- Jeg er glad for, at Lolland-Falster for en gangs skyld ikke ser ud til at blive så hårdt ramt af ledighed som resten af regionen. Men når det er sagt, så er en stigning på 18 procent stadig et højt tal, særligt fordi antallet af tilmeldte normalt falder i månederne op til sommerferien.

- Og vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe de mange nyledige i job igen. Og undersøgelsen viser heldigvis, at mange virksomheder har behov for nye medarbejdere. Så ved vores fælles indsats er jeg sikker på, at vi kan lykkes med både at nedbringe ledigheden og sikre virksomhederne den arbejdskraft, de har behov for , siger formand for beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, Ole K. Larsen (V) i pressemeddelelsen.

Undersøgelsen, han refererer til, er en undersøgelse, som de to lokale jobcentre har lavet i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Business Lolland-Falster. Her har man spurgt knap 100 lokale virksomheder om deres aktuelle behov og forventninger til Femern-byggeriet.

Og konklusionen er altså, som anført i underrubrikken, at hver tredje af de adspurgte virksomheder forventer at skulle ansætte nye medarbejdere indenfor de kommende tre måneder. Det er særligt på industri- og bygge- og anlægsområdet, at virksomhederne forventer at rekruttere.

- Vi har ikke oplevet ordrenedgang under coronakrisen. Vi har derimod brug for flere medarbejdere. Og derfor er vi glade for, at jobcentrene i området er proaktive og spørger ind til vores behov, og dermed har bedre mulighed for at hjælpe os med rekrutteringen, siger Mia Frederiksen, direktør for entreprenørvirksomheden Troels Jørgensen i Kettinge, i pressemeddelelsen.

I det regionale arbejdsmarkedsråd på Sjælland holder man øje med udviklingen på Lolland-Falster.
- Og vi glæder os over den fælles indsats. Det samarbejde vil vi understøtte i det regionale arbejdsmarkedsråd, fordi vi tror det er opskriften på at lykkes ikke mindst i forhold til Femern-projektet. siger rådets formand Rie May Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce