cookie-og-privatlivspolitik
JO Safety A/S, med direktør og indehaver Thomas Hovmand, i spidsen, befinder sig netop nu i en ekstrem svær periode på grund af corona-krisen.
JO Safety A/S, med direktør og indehaver Thomas Hovmand, i spidsen, befinder sig netop nu i en ekstrem svær periode på grund af corona-krisen.
Foto: Jesper Bøgh/Arkiv

Erhverv

Lokalt firma benytter kompensationsordning

JO Safety A/S tilbyder skiltning med målrettet information om og inddæmning af corona-virus.
25. marts 2020 kl. 06:00 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
Tre-partsaftalen skal sikre virksomhedernes overlevelse, og dermed at de ansatte fortsat får løn.

o Staten giver lønkompensation på 75 til 90 procent af den løn, virksomheder betaler medarbejdere, som må sendes hjem på grund af økonomisk nedgang som følge af corona.
o For funktionærer er der et lønloft på 23.000 kroner, mens det for timelønnede er på 26.000 kroner. For sidstnævnte er lønkompensationen på 90 procent.
o Det gælder virksomheder, der står overfor at skulle fyre mindst 30 procent af medarbejderne eller mindst 50 ansatte.
o Virksomhederne skal fortsat betale fuld løn i perioden og ikke fyre nogle medarbejdere, samtidigt med, at der holdes på andre.
o Ordningen vil gælde fra den 9. marts til den 9. juni 2020.Kilde: Finansministeriet

Skilte-virksomheden JO Safety A/S på Skovalléen i Nykøbing, der producerer og sælger sikkerhedsskilte til lande i hele verden har fået efterspørgsel på skilte med målrettet information om og inddæmning af corona-virus.

Det oplyser virksomhedens administrerende direktør, Thomas Hovmand.

- Vi blev kontaktet med forespørgsler på, om vi kunne lave disse meget specifikke produkter, så det har vi gjort, fortæller Thomas Hovmand.

JO Safety tilbyder forskellige typer af skiltning i forbindelse med corona-virus, der blandt andet omhandler at holde afstand, vaske hænder og karantæneområde.

- I fredags købte Erhvervsstyrelsen række "Hold afstand"-skilte, så de skilte er der efterspørgsel på, fortæller Thomas Hovmand.

Men på trods af efterspørgsel på de specifikke skilte målrettet information om og inddæmning af corona-virus, så gennemlever skilte-virksomheden en hård tid.

- Indtil videre i marts måned har vi et fald på 25-30 procent i antallet af ordrer, og min vurdering er, at vi i denne måned har en omsætningsnedgang i niveauet 10-15 procent, fortæller Thomas Hovmand, der frygter, at april kan blive langt værre.

- Vi er nervøse for april måned. Vores pipeline går 14 dage frem, og der er stort set ikke nogen ordrer i pipelinen til om 14 dage. Det er en ekstrem kedelig situation, konstaterer han.

- Så den efterspørgsel, vi oplever på information om corona-virus, opvejer på ingen måde den generelle omsætningsnedgang, vi oplever i denne tid, slår Thomas Hovmand fast.

Han har derfor varslet, at otte medarbejdere ud af virksomhedens i alt 24 medarbejdere sendes hjem på mandag.

- Vi opsiger ikke nogen, og de, der sendes hjem, får fuld løn. Vi benytter os derimod af muligheden for lønkompensation, der nu er mulig, fortæller han med henvisning til den tre-partsaftale, som regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne præsenterede forrige weekend (se faktaboks, red.).

- Vi vil gøre alt for at beholde vores dygtige medarbejdere, og derfor har vi besluttet at tiltræde aftalen, selvom det bestemt ikke er gratis, slår han fast og uddyber.

- Der er reelt tale om, at vi vil få dækket cirka 60 procent af lønomkostningerne til de otte medarbejdere i perioden, fortæller han.

Men hvad fremtiden bringer, ved som bekendt ingen.

- Men det kan måske være det, der gør, at virksomhed og medarbejdere sammen kommer igennem denne krise. Jeg håber det, siger Thomas Hovmand.

Ordningen vil gælde fra den 9. marts til den 9. juni 2020.

Aftalen blev historisk hurtigt forhandlet på plads forrige weekend og er en trepartsaftale mellem regeringen samt arbejdsmarkedets parter i form af lønmodtagere og arbejdsgivere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce