cookie-og-privatlivspolitik
Lolland-Falster har i 2019 haft det højeste antal turister i 10 år.

2

Billeder

Lolland-Falster har i 2019 haft det højeste antal turister i 10 år.
Foto: Business Lolland-Falster

Erhverv

Lokalt turistboom i 2019

Mere end 1,8 millioner turister besøgte Lolland-Falster i 2019.
13. februar 2020 kl. 20:20 Af Jesper Bøgh

Annonce

Sommersæsonen slog alle rekorder med mere end 700.000 overnattende gæster, og nu sætter tal fra Danmarks Statistik punktum for det bedste år for turismen i 10 år - målt på antallet af besøgende.

Mere end 1,8 millioner turister besøgte Lolland-Falster i 2019.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik, og det lokale turismeerhverv kan derfor se tilbage på et år med særdeles gode besøgstal.

Destinationschef i Visit Lolland-Falster Brian Lindorf Hansen glæder sig over tallene, men understreger et behov for at udvide kapaciteten for at imødekomme efterspørgslen.

- Væksten er for alvor tilbage. 2019 er det bedste år målt på antallet af besøgende i 10 år og er kun overgået af fem andre destinationer på landsplan, fortæller destinationschef i Visit Lolland-Falster, Brian Lindorf Hansen.

Den gode udvikling skal blandt andet ses i lyset af en stigning på 3,9 procent i antallet af tyske turister i forhold til 2018.

- Lolland-Falster er en yndet feriedestination for vores tyske naboer - og antallet af tyske besøgende er stigende. Det er især feriehussegmentet, der trækker statistikken op, fortsætter destinationschefen.

Tallene fra Danmarks Statistik viser desuden, at hele 69 procent af stigningen sker i skuldersæsonerne.

Stigningen i skuldersæsonerne vækker begejstring i Visit Lolland-Falster.

- Det er afgørende, at vi formår at tiltrække gæster i netop skuldersæsonerne, hvor der som udgangspunkt ikke er de store kapacitetsudfordringer - i modsætning til højsæsonen. Derfor har vi i Visit Lolland-Falster sammen med erhverv og kommuner fokus på netop at udvikle skuldersæsonerne. Lolland-Falster har noget at byde på en større del af året end sommerferien, påpeger destinationschefen.

Samlet set omsætter turismen på Lolland-Falster for cirka 2,5 milliarder kroner årligt.

Og landsdelen tegner sig for 53 procent af alle Region Sjællands overnattende udenlandske gæster - hvilket gør Lolland-Falster til regionens største turistdestination.

Turismeerhvervet har derfor stor betydning for den samlede udvikling på Lolland-Falster.

- Øget fokus på skuldersæsonerne gør det ikke alene. Lolland-Falster skal kunne tilbyde flere feriehuse, der kan udlejes hele året - det er afgørende for, at vi kan vækste i de kommende år, slutter Brian Lindorf Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce