cookie-og-privatlivspolitik
27.november bliver der ekstraordinær generalforsamling i Lollands bank, hvor en gruppe aktionærer stiller forslag om, at man indleder sonderinger for at få bud på salg af en større aktiepost i det lokale pengeinstitut. Billedet her er fra generalforsamlingen i Maribo sidste år.
27.november bliver der ekstraordinær generalforsamling i Lollands bank, hvor en gruppe aktionærer stiller forslag om, at man indleder sonderinger for at få bud på salg af en større aktiepost i det lokale pengeinstitut. Billedet her er fra generalforsamlingen i Maribo sidste år.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Lollands Bank er undervurderet

- Banken og alle aktionærerne vil have fordel af at få en storaktionær ind til at sikre fremtiden. Det går godt - men der er udfordringer forude, siger Michael Hove, en af initiativtagerne til den ekstraordinære generalforsamling.
30. oktober 2018 kl. 15:50 Af Hans Gandrup

Annonce

En uhyre veldrevet bank både på bestyrelses- og direktionsniveau. Men også samtidig en lille bank som står foran udfordringer, som man bør tage højde for nu.

Det er nogle af argumenterne fra den gruppe af aktionærer, som har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Lollands Bank 27. november i Nakskov.

For Michael Hove, MH Investment, som er en af initiativtagerne, er det væsentligt at understrege, at man gerne vil styrke banken - bestemt ikke det modsatte.

- Lollands Bank har gode resultater, og der er bred enighed om, at aktiekursen er undervurderet set på baggrund af de seneste års meget fine forrentning af egenkapitalen. Men et element i kursdannelsen er jo også det faktum, at de små banker generelt er udsatte. det bliver dyrere og sværere at drive pengeinstitut. Der kan komme solvenskrav, der er stramninger i forhold til regler og drift i det hele taget. Vi - det vil sige forslagsstillerne - tror generelt på den baggrund, at banken ville have gavn af en kapitalstærk storaktionær - hvis noget skulle ske, siger Michael Hove.

- Vi anerkender i høj grad de gode resultater, man opnår i disse år. Men er man tilstrækkeligt rustet til fremtiden? Her er man måske lidt for lukkede i tankesættet i bankens ledelse, tilføjer Michael Hove.

Han peger på, at det, man reelt foreslår, er at åbne for, at der kan komme bud på bankens aktier.

- Så kan alle inklusive de mange lokale aktionærer jo også få et reelt bud på, hvad aktien egentlig er værd. Og jeg kunne da godt forestille mig, at der oven i købet kunne komme en budkrig på Lollands Bank med de gode resultater, man viser, konstaterer Michael Hove.

- Nogle spørger selvfølgelig, hvorfor det er påkrævet med de forslag, vi stiller til generalforsamlingen, når Lollands Bank jo handles på Fondsbørsen. Men det er ikke praktisk muligt ad den vej at få en storaktionær ind. En storaktionær vil typisk gå efter måske 30 til 50 procent. Aktien er illikvid og handles ikke umiddelbart i det omfang - det kan ikke lade sig gøre. Derfor foreslår vi at gå denne vej med professionel rådgivning og budindhentning, lyder det fra Michael Hove, som også understreger, at det ikke nødvendigvis er et andet pengeinstitut, der kan blive aktuel som budgiver på aktier i den lokale bank.

- Kapitalfonde, en stor privat investor - som vi også har set i bankverdenen før - en pensionskasse eller andet. Mulighederne er åbne - og det er dem, vi gerne ser afsøgt, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

pengespilde på torvet 25. marts 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Nødråb fra frontpersonalet 25. marts 2019 kl. 06.07

AF: ALICE MARGRETHE SELDAL

Guldborgsundlisten og… 22. marts 2019 kl. 11.26

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

Annonce