Annonce
Erhverv

Lollands Bank er undervurderet

27.november bliver der ekstraordinær generalforsamling i Lollands bank, hvor en gruppe aktionærer stiller forslag om, at man indleder sonderinger for at få bud på salg af en større aktiepost i det lokale pengeinstitut. Billedet her er fra generalforsamlingen i Maribo sidste år. Foto: Claus Hansen

- Banken og alle aktionærerne vil have fordel af at få en storaktionær ind til at sikre fremtiden. Det går godt - men der er udfordringer forude, siger Michael Hove, en af initiativtagerne til den ekstraordinære generalforsamling.

En uhyre veldrevet bank både på bestyrelses- og direktionsniveau. Men også samtidig en lille bank som står foran udfordringer, som man bør tage højde for nu.

Det er nogle af argumenterne fra den gruppe af aktionærer, som har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Lollands Bank 27. november i Nakskov.

For Michael Hove, MH Investment, som er en af initiativtagerne, er det væsentligt at understrege, at man gerne vil styrke banken - bestemt ikke det modsatte.

- Lollands Bank har gode resultater, og der er bred enighed om, at aktiekursen er undervurderet set på baggrund af de seneste års meget fine forrentning af egenkapitalen. Men et element i kursdannelsen er jo også det faktum, at de små banker generelt er udsatte. det bliver dyrere og sværere at drive pengeinstitut. Der kan komme solvenskrav, der er stramninger i forhold til regler og drift i det hele taget. Vi - det vil sige forslagsstillerne - tror generelt på den baggrund, at banken ville have gavn af en kapitalstærk storaktionær - hvis noget skulle ske, siger Michael Hove.

- Vi anerkender i høj grad de gode resultater, man opnår i disse år. Men er man tilstrækkeligt rustet til fremtiden? Her er man måske lidt for lukkede i tankesættet i bankens ledelse, tilføjer Michael Hove.

Han peger på, at det, man reelt foreslår, er at åbne for, at der kan komme bud på bankens aktier.

- Så kan alle inklusive de mange lokale aktionærer jo også få et reelt bud på, hvad aktien egentlig er værd. Og jeg kunne da godt forestille mig, at der oven i købet kunne komme en budkrig på Lollands Bank med de gode resultater, man viser, konstaterer Michael Hove.

- Nogle spørger selvfølgelig, hvorfor det er påkrævet med de forslag, vi stiller til generalforsamlingen, når Lollands Bank jo handles på Fondsbørsen. Men det er ikke praktisk muligt ad den vej at få en storaktionær ind. En storaktionær vil typisk gå efter måske 30 til 50 procent. Aktien er illikvid og handles ikke umiddelbart i det omfang - det kan ikke lade sig gøre. Derfor foreslår vi at gå denne vej med professionel rådgivning og budindhentning, lyder det fra Michael Hove, som også understreger, at det ikke nødvendigvis er et andet pengeinstitut, der kan blive aktuel som budgiver på aktier i den lokale bank.

- Kapitalfonde, en stor privat investor - som vi også har set i bankverdenen før - en pensionskasse eller andet. Mulighederne er åbne - og det er dem, vi gerne ser afsøgt, siger han.

  • 27.november bliver der ekstraordinær generalforsamling i Lollands bank, hvor en gruppe aktionærer stiller forslag om, at man indleder sonderinger for at få bud på salg af en større aktiepost i det lokale pengeinstitut. Billedet her er fra generalforsamlingen i Maribo sidste år. Foto: Claus Hansen
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket