cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Lollands Bank fastholder forventning om stort plus

Den lokale bank har netop offentliggjort halvårsregnskab
15. august 2019 kl. 11:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Lollands Bank har fået en god start på 2019. Banken offentliggjorde i går onsdag halvårsregnskabet for perioden fra 1. januar til og med 30. juni, og her kom man ud med et overskud før skat på 39 millioner kroner.

- Det er en meget tilfreds ledelse, som endnu engang kan konstatere, at banken har leveret et godt resultat, hedder det i halvårsrapporten, som er underskrevet af formand Preben Pedersen og bankdirektør Anders F. Møller.

Resultatet er et pænt stykke fra sidste års halvårsresultat på 55,7 millioner kroner, men dengang havde man en række engangsindtægter fra blandt andet salg af sektoraktier og en ekstraordinær kursregulering, og det er årsagen til, at halvårsresultatet er lavere i år, forklarer banken i en pressemeddelelse.

Ifølge halvårsrapporten har de første seks måneder af 2019 budt på pæn tilgang af nye kunder, konverteringsaktivitet blandt både nye og "gamle" kunder og en videreførelse af vækststrategien i bankens område via øget markedsføring gennem især de digitale medieplatforme.


Udlån faldet, indlån steget

På indtjeningssiden noterer banken i halvårsrapporten følgende overskrifter: En forøgelse i basisindtjeningen på fire millioner kroner i forhold til samme periode sidste år, nedskrivninger på beskedne 4,6 millioner kroner og positive kursreguleringer på 12 millioner kroner.

På balancesiden er udlånet siden nytår faldet med 39,7 millioner, mens indlånet er steget med 147,3 millioner. Bankens egenkapital er nu på 531,3 millioner kroner. Egenkaptialen er dermed vokset med næsten 16 millioner kroner alene i perioden fra starten af april til udgangen af juni.

Halvårsresultatet betyder, at banken fastholder de tidligere udmeldte forventninger om at kunne slutte 2019-regnskabet med et plus før skat i størrelsesordenen 60-65 millioner kroner.

En af årsagerne til, at det går så godt for banken i øjeblikket er ifølge pressemeddelelsen fra banken, at boligmarkedet udvikler sig positivt med stigende priser og hurtigere omsætning.

For at fremtidssikre banken til kommende kapitalkrav har man i løbet af årets andet kvartal gennemført en kapitaludvidelse på 55 millioner kroner.

- Med denne kapitaludvidelse kan vi i banken øge den samlede kapitalprocent til 17,8 ved udgangen af andet kvartal, konstaterer direktør Anders F. Møller med tilfredshed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce