cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Lollands Bank fik en god start på året

Banken har netop præsenteret sit regnskab for årets første tre måneder. Det er markant bedre end sidste år og næsten på niveau med 2019.
12. maj 2021 kl. 12:25 Af Jakob Poulsen

"Et tilfredsstillende resultat". Sådan betegner Lollands Bank - med hovedsæde i Nakskov - selv resultatet for årets første tre måneder, som blev offentliggjort onsdag formiddag.

Resultatet før skat for første kvartal blev et overskud på knapt 19,3 millioner kroner og efter skat på 14,4 millioner. Det er markant bedre end sidste år, hvor resultatet for samme periode blev et mere beskedent plus på knapt 5,5 millioner kroner før skat og knapt fire millioner efter skat.

Dette års kvartalsresultat er samtidig næsten på niveau med resultatet for samme periode i 2019, hvor man nåede et overskud på knapt 16,1 millioner kroner efter skat.

Kvartalsresultatet ændrer ikke på forventningerne til det samlede resultat for 2021. Her forventer bankens ledelse fortsat et overskud før skat i størrelsesordenen 50-55 millioner kroner, fremgår det af onsdagens periodemeddelelse fra banken.

Den store fremgang i kvartalsresultatet i forhold til sidste år skyldes ifølge en pressemeddelelse fra banken blandt andet et godt afkast af specielt bankens aktiebeholdning sammenlignet med sidste år samt tilbageførsler på nedskrivninger på udlån og garantier.

Annonce

Noget, der også springer i øjnene, er, at man havde et overskud på kursreguleringer på næsten 3,5 millioner mod et underskud på samme post på godt 11,4 millioner i første kvartal sidste år.

Basisindtjeningen var i første kvartal i år godt 3,4 millioner kroner lavere end i samme periode sidste år. Det skyldes ifølge banken faldende udlån kombineret med strategiske investeringer i en faglig styrkelse af bankens personale.

Kapitalprocenten udgør 20,7 procent med en kapitaloverdækning på 6,2 procent, fremgår det.

Banken skriver også, at dens kunder indtil videre klarer sig pænt trods coronasituationen.

- Covid-19-pandemien har fortsat ikke resulteret i tab på bankens kunders udlån og garantier. Vores kunder klarer indtil videre den opståede økonomiske situation uden væsentlige udfordringer. Men der hersker fortsat en vis usikkerhed omkring en ny hverdag efter, at flere af de statslige støtteordninger er forlænget i starten af 2021 og først udfases i løbet af 2022.

Annonce

- Endnu kender vi ikke de langsigtede kreditmæssige konsekvenser af covid-19-pandemien, siger bankens direktør Allan Aaskov i en pressemeddelelse.

- Men vi har forsøgt at tage højde for udfordringerne ved at fastholde de tidligere afsatte i alt 18 millioner kroner i ledelsesmæssige skøn, tilføjer han.

I løbet af dette kvartal indfører banken i øvrigt leasing som en finansieringsmulighed for sine erhvervskunder.

- Leasingproduktet er en ny lånefacilitet i banken, som vi har gode forventninger til. Bankens erhvervskunder vil snarest modtage informationer fra kunderådgiverne om de finansieringsmuligheder, som leasing kan give områdets erhvervsdrivende som et alternativ til de eksisterende lånefaciliteter, vi allerede stiller til rådighed for bankens kunder, forklarer Allan Aaskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE