cookie-og-privatlivspolitik
Lollands Bank kommer ikke til at indgå i nogen fusion, hvis det står til formand for banken, Preben Pedersen.

2

Billeder

Lollands Bank kommer ikke til at indgå i nogen fusion, hvis det står til formand for banken, Preben Pedersen.
Foto: Claus Hansen

Erhverv

Lollands Bank-formand afviser fusion

Fusionstanker i topledelsen hos Sparekassen Sjælland-Fyn vækker ikke gehør i Lollands Bank.
06. januar 2022 kl. 21:10 Af Denny Michael Jakobsen

FAKTA
Lollands Bank har hovedsæde i Nakskov og filialer i Maribo, Nykøbing og Vordingborg.
Banken har cirka 30.000 kunder.
Lollands Banks seneste årsregnskab i 2020 viste et resultat efter skat på 63 mio. kr.
Banken blev stiftet den 9. februar 1907 under navnet Lollands Handels- og Landbrugsbank.
I 1977 blev navnet ændret til Lollands Bank.

Det har vakt opsigt, at topledelsen i Sparekassen Sjælland-Fyn i denne uge luftede tanker om en større sjællandsk lokalbank.

Sparekassen Sjælland-Fyns administrerende direktør, Lars Petersson udtalte mandag til MarketWire, at han ønsker at fastholde én eller flere stærke lokalbanker med et lokalt sigte på Sjælland.

I den forbindelse nævner han Lollands Bank og Møns Bank som interessante veldrevne banker og erklærer sig parat til at skabe en større, fælles sjællandsk bank.

- Der ville vi godt sikre os, at vi var en del af det på en eller anden måde. Vi vil også bakke en sådan konstellation op, siger Lars Petersson til MarketWire.

Men Preben Pedersen, formand for Lollands Bank, afviser al snak om fusioner med andre banker.

Annonce

- Vi ser os selv som en god, lokal, selvstændig bank. Så vi har ikke nogen fusionstanker hos os. Vi mener godt, at vi kan klare os selv, så hans udtalelse må stå for hans egen regning, siger Preben Pedersen til Folketidende.


Ikke ind ad bagdøren

Udtalelserne fra Sparekassen Sjælland-Fyns direktør kommer i kølvandet på, at Møns Bank mandag annoncerede, at den Holbæk-baserede sparekasse er blevet storaktionær med cirka fem procent af aktiekapitalen.

- Vi har ikke taget stilling til, om vi vil købe yderligere. Men vi sender selvfølgelig et signal om, at vi synes, at Møns Bank er en interessant bank på Sjælland, udtaler Lars Petersson, der også ser Lollands Bank som en interessant bank.

Sparekassen Sjælland-Fyn sikrede sig for snart to år siden lidt over 20 procent af aktiekapitalen i Lollands Bank, hvilket også fik flere til at frygte, at sparekassen ville snige sig ind ad bagdøren og overtage Lollands Bank.

- Vi kommer dog ikke ind ad bagdøren i hverken Møns Bank eller Lollands Bank. Vi synes, de er veldrevne begge to, siger Lars Petersson til MarketWire.

Annonce

Sparekassen Sjælland-Fyn er ifølge direktøren en stor lokal spiller med knap 180.000 kunder. Lollands Bank har omkring 30.000 kunder, mens Møns Bank har omkring 20.000 kunder.


Bank har god størrelse

For Preben Pedersen er det vigtigt at bevare en selvstændig bank på Lolland-Falster.

- Vi står os godt ved at være det lokale pengeinstitut på Lolland-Falster og Sydsjælland. Vi klarer os godt med den størrelse, vi har. Vi er stærke i at håndtere lokale kunder, vi kender vores kunder godt, vi er hurtige til at levere svar, da vi har ikke et hovedsæde, der ligger uden for vores markedsområde, så vi har det, der skal til, og vi kan tilbyde vores kunder de serviceydelser, de har behov for, siger formanden for Lollands Bank.

Han fremhæver, at Lollands Bank står stærkt og allerede samarbejder med andre lokalbanker gennem Lokale PengeInstitutter, som er en forening af 47 lokale banker, sparekasser og andelskasser i Danmark. Foreningen varetager bankens interesser på en lang række områder og fungerer delvis som en "forlænget arm" på det juridiske område.

Men som han siger, er han ikke herre over, hvem aktionærerne sælger deres aktier til.

Annonce

- Det er aktionærerne, der bestemmer. Jeg kan jo ikke bestemme, om aktionærerne sælger deres aktier til Jyske Bank, Sparekassen-Sjælland-Fyn eller nogle andre. Det er jeg ikke herre over, så det forholder jeg mig ikke rigtig til, siger Preben Pedersen.


Rivende udvikling

Lars Petersson understreger i øvrigt, at den sydlige del af Region Sjælland er interessant for banken på grund af den rivende udvikling området er inde i med forbedringer af infrastrukturen og etableringen af Femern-forbindelsen.

- Det er en investering på over 100 milliarder kroner, som vil skabe stor fremgang og vækst nogle steder. Det vil vi jo gerne have vores bid af. Det er også derfor, vi har købt op i Lollands Bank og nu i Møns Bank, siger Lars Petersson.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE