cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Erhverv

Lollands Bank forventer overskud på 80-85 millioner

OPDATERET 16.14: Et flot resultat for årets første ni måneder har fået Lollands Bank til at opjustere forventningerne til resultatet for 2018.
13. november 2018 kl. 15:42 Af Jakob Poulsen

Annonce

Landsdelens store lokalt baserede bank, Lollands Bank, har haft et godt 2018 indtil videre - faktisk så godt, at banken tirsdag opjusterede forventningerne til årets samlede resultat med 10 millioner kroner.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af det seneste kvartalsregnskab.

Det viser, at banken i perioden fra 1. januar til 30. september har opnået et samlet plus før skat på 71,7 millioner kroner og 56,3 millioner kroner efter skat.

På samme tidspunkt sidste år var de tilsvarende tal 69,0 og 54,5 millioner kroner - altså en lille forbedring i år i forhold til samme periode i 2017.
- Resultatet lever mere end fuldt ud op til bankens forventninger hedder det i periodemeddelelsen fra banken.

Og tallene er altså så gode, at banken nu opjusterer forventningerne til resultatet for hele 2018.

- Hidtil har forventningen til årets resultat før skat været i niveauet
70-75 millioner kroner, men qua det flotte regnskabsresultat for årets første ni måneder, så forventer banken nu et resultat før skat i størrelsesordenen 80-85 millioner kroner, skriver Lollands Bank i pressemeddelelsen.

Hovedpunkterne i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab er blandt andet en stigende egenkapital, der nu har rundet 507 millioner kroner - altså lidt over en halv milliard.
Det er sket på trods af et mindre fald i basisindtjeningen på 3,5 millioner kroner, men det var også i overensstemmelse med budgettet, fremgår det.

Siden årsskiftet har banken oplevet en stigning i både ud- og indlån. Udlån er steget med 98 millioner kroner, svarende til seks procent. Hertil kommer en stigning i formidling af realkreditlån via Totalkredit og DLR-Kredit, som har medført en stigning i de afledte provisionsindtægter.

På indlånssiden er stigningen oppe på 143 millioner kroner siden årsskiftet, hvilket svarer til en stigning på fem procent.

Lollands Bank fremhæver også i pressemeddelelsen om regnskabet, at en større markedsføringskampagne de seneste måneder sammenholdt med nyansættelser og uddannelse af medarbejdere har været med til at øge antallet af kunder.

Men det fremgår også af pressemeddelelsen, at en gruppe aktionærers ønske om at sætte banken til salg - hvilket har afstedkommet indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling 27. november - ifølge bankens ledelse på det seneste har gjort det svært at trække nye kunder til.

- I forlængelse af bestyrelsens indkaldelse til den ekstraordinære generalforsamling, er tilgangen af nye kunder stagneret. De potentielle nye kunder begrunder deres tilbageholdenhed med, at de ønsker at afvente udfaldet af generalforsamlingens stillingtagen til det fremsatte forslag om, at der skal indledes en struktureret salgsproces af bankens aktier, hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce