cookie-og-privatlivspolitik
Legoland i Billund har i store dele af 2020 haft lukket på grund af coronapandemien. (Arkivfoto)
Legoland i Billund har i store dele af 2020 haft lukket på grund af coronapandemien. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Erhverv

Lukkede parker skærer milliarder af Lego-familiens overskud

Kirkbi-koncernen tjente sidste år færre penge blandt andet på grund af de lukkede Legoland-parker.
19. april 2021 kl. 08:27 Af Ritzau

Nedlukningen af Legoland-parkerne under coronapandemien har kostet en del penge for Kirkbi.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Kirkbi-koncernen, der har store ejerandele i både Legoland-parkerne og legetøjsproducenten Lego.

I 2020 har Kirkbi-koncernen tjent 6,4 milliarder kroner. Det er mere end en halvering i forhold til de 16,8 milliarder kroner, der blev tjent året før.

En del af det faldende resultat hænger sammen med ejerskabet i selskabet Merlin Entertainments, som Kirkbi ejer lidt under halvdelen af.

Merlin Entertainments er det selskab, der står bag Legoland-parkerne.

Annonce

Sidste år har Legoland-parkerne været ramt af færre besøgende på grund af coronapandemien, der betød, at parkerne skulle være lukkede i lange perioder.

De færre besøgende har medvirket til, at Merlin Entertainments i 2020 tabte to milliarder kroner efter at have tjent 135 millioner kroner året før.

Med til at trække ned har også været Kirkbis investeringsaktiviteter, der for 2020 har vist et negativt driftsresultat på 1,6 milliarder kroner. Det er et stort fald fra de 9,3 milliarder kroner, som overskuddet lød på i 2019.

På den positive side har Kirkbi nydt godt af et rigtigt godt år i Lego, som på trods af coronapandemien har haft tocifret vækst i både salg og indtjening.

- Med den globale covid-19-pandemi blev Kirkbi påvirket forskelligt på tværs af Lego-koncernen, Merlin Entertainments og investeringsaktiviteterne.

Annonce

- Kirkbi fokuserede igennem året på at være en ansvarlig ejer og virksomhed. Herudover var fokus på medarbejdernes sundhed, sikkerhed og trivsel.

- I lyset af de ekstraordinære omstændigheder leverede Kirkbi et tilfredsstillende resultat, siger Søren Thorup Sørensen, administrerende direktør i Kirkbi, i en pressemeddelelsen.

Kirkbi-koncernen fungerer som en slags pengetank for Kirk Kristiansen-familien, som grundlagde Lego. I dag er familien blandt de rigeste i Danmark.

Både tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien har i dag aktive roller i Kirkbi-koncernen i form af forskellige bestyrelsesposter.

Kjeld Kirk Kristiansen, tredje generation i familien, er bestyrelsesformand for Kirkbi-koncernen. Sønnen Thomas Kirk Kristiansen er menigt medlem af bestyrelsen.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE