cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Lys-direktør får tre års forbud mod chefposter

Hesalight-stifter Lars Nørholt er anklaget for svindel for mere end en halv milliard kroner.
11. oktober 2018 kl. 08:39

Annonce

Stifter og tidligere direktør for selskabet Hesalight Lars Nørholt har fået forbud mod at stå i spidsen for danske selskaber de næste tre år.

Det skriver Børsen på baggrund af en aktindsigt i en afgørelse fra Retten i Roskilde. Her fremgår det, at han har handlet "groft uforsvarligt":

- Det må antages, at Lars Nørholt på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse er uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomheder, skriver Børsen.

Lars Nørholt er tiltalt for svindel for mere end 500 millioner kroner i belysningsselskabet Hesalight, der gik konkurs i 2016.

Det er gået ud over en stribe selskaber, som havde ydet obligationslån til selskabet, herunder Pensam, Pension Danmark og Københavns Andelskasse.

Det skete dog ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internationale Kriminalitet på et urigtigt grundlag.

Nørholt er ligeledes tiltalt for dokumentfalskneri ved at bruge en falsk kontrakt med Starbucks over for en revisor samt mandatsvig for 61,4 millioner kroner.

Derudover er han tiltalt for skyldnersvig for cirka to millioner kroner, hvor en kommune i Italien blev instrueret i at sende betaling til et holdingselskab frem for Hesalight.

Sagen blev indledt i september. Den ventes at strække sig over 20 retsmøder. Undervejs skal blandt andre italienske vidner afhøres via videolink til Milano.

Hverken Lars Nørholt eller hans advokat, Arvid Andersen fra SJ Law, har ønsket at kommentere konkurskarantænen over for Børsen.

I Nørholts svar til retten fremgår det ifølge Børsen, at hverken han eller hans advokat er enig i afgørelsen:

- Lars Nørholt har ikke tilsidesat sine forpligtelser som direktør, og alle dispositioner er foretaget på baggrund af et forsvarligt forretningsmæssigt skøn og i selskabets bedste interesse, står der.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

Annonce