cookie-og-privatlivspolitik
Antallet af tilmeldte ledige faldt i sidste uge efter en periode med stigninger.
Antallet af tilmeldte ledige faldt i sidste uge efter en periode med stigninger.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Erhverv

Lyspunkt i ledigheden efter tre ugers tristesse

Antallet af tilmeldte ledige faldt i sidste uge efter en lang periode med mærkbare stigninger, viser nye tal.
13. juli 2020 kl. 10:51 Af Ritzau

Annonce

Antallet af tilmeldte ledige faldt i sidste uge med 1349 personer. Det sker efter tre uger med markante stigninger, viser tal fra Jobindsats.dk. Det betyder, at flere personer frameldte sig ledig end tilmeldte sig ledig i sidste uge.

Samlet er der siden uge 11, der startede mandag 15. marts, kommet 48.382 flere tilmeldte ledige. Statsminister Mette Frederiksen og regeringen varslede i uge 10, at store dele af landet ville blive lukket ned for at bremse udbredelsen af coronavirus.

- Den dalende arbejdsløshed i sidste uge er godt nyt, ovenpå at arbejdsløsheden er steget de foregående tre uger. Det var ventet, at vi i uge 28 ikke ville se en lige så stor stigning i ledigheden som i uge 27.

- Det skyldes, at i starten af juli fandt en række personer, der i marts var blevet opsagt med tre måneders varsel, ind i ledighedsstatistikken, skriver seniorøkonom hos Dansk Erhverv Kristian Skriver i en kommentar til tallene.

De seneste tre uger har da også budt på markante stigninger i antallet af tilmeldte ledige. Samlet er det kommet over 7200 til ledighedskøen i den periode.

Bedringen i uge 28 fjerner ikke frygten for, at der kan komme flere ledige fremover. Flere af de store støttepakker til erhvervslivet, der skulle hjælpe det gennem coronakrisen, er ved at udløbe.

Samtidig begynder virksomheder ikke mindst i turistindustrien nu at få bedre gennemsigtighed, når det kommer til, hvordan coronakrisen vil påvirke efterspørgslen.

- Det bliver derfor en vaskeægte gyser at følge udviklingen i ledigheden hen over sommeren. Som det ser ud nu, er der udsigt til flere arbejdsløse når sommerferien er overstået, og vi går ind i efteråret.

- Vi forventer særligt en stor stigning i ledigheden af personer, der hidtil har været ansat i turisme- og oplevelseserhvervene, som også tæller hoteller og restauranter, skriver Kristian Skriver i sin kommentar.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af nettoledige steget fra 88.300 i februar til 151.600 i maj.

Nettoledigheden dækker over ledige på dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse, der er klar til at tage et job - eksklusive ledige i aktivering.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce