cookie-og-privatlivspolitik
Thomas Skotte har rekonstrueret konkursramte M. Skotte A/S til M. Skotte Aps af 2020 sammen med hans far Anders Skotte og Carsten Kristian Larsen.
Thomas Skotte har rekonstrueret konkursramte M. Skotte A/S til M. Skotte Aps af 2020 sammen med hans far Anders Skotte og Carsten Kristian Larsen.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

M. Skotte A/S er konkurs - nyt selskab stiftet

Virksomhed videreføres under nyt navn med færre ansatte.
30. oktober 2020 kl. 06:33 Af Jesper Bøgh

Bilforhandlervirksomheden M. Skotte A/S med direktør og indehaver Thomas Skotte i spidsen er gået konkurs.

Bilforhandlerens historie går tilbage til 1925, da Thomas Skottes farfar Marius Skotte som 27-årig etablerede en cykel-, motorcykel- og automobilforhandling på adressen Nykøbingvej 8 i Sakskøbing.

I 1971 overtog sønnen Anders Skotte virksomheden, og i 2007 var det altså tredje generation, Thomas Skotte, der overtog M. Skotte A/S.

I dag ligger virksomheden fortsat på Nykøbingvej 8 i Sakskøbing med en afdeling på Herningvej 24a i Nykøbing.

Efter en årrække med røde tal på bundlinjen er det altså dermed slut for M. Skotte A/S, der ifølge Erhvervsstyrelsen er under konkurs.

Annonce

Ifølge Erhvervsstyrelsen er der på adressen Nykøbingvej 8 i Sakskøbing 14. oktober stiftet et anpartsselskab, M. Skotte ApS af 2020 med en registreret kapital på 200.000 kroner.

Ifølge Erhvervsstyrelsen er selskabet stiftet af CKL Consult IVS, der ejes af Carsten Kristian Larsen, Væggerløse, Anders Skotte Holding A/S, der ejes af Anders Skotte, Sakskøbing, og Thomas Skotte.

Ifølge Erhvervsstyrelsen ejer Carsten Kristian Larsen, der er indsat som direktør, halvdelen af selskabet, Anders Skotte ejer 40 procent og Thomas Skotte 10 procent.


Det kunne ikke fortsætte

Netop Thomas Skotte oplyser til Folketidende, at der er tale om en konkursbegæring indgivet af ham selv.

- Især 2020 har været et hårdt år på grund af Covid-19 med et mindre bilsalg og i det hele taget en lavere aktivitet. Det kunne vi ikke fortsætte med. Derfor var det vigtigt for os at foretage en rekonstruktion i en slankere udgave, forklarer Thomas Skotte, der oplyser, at der nu er tilknyttet 13 medarbejdere i M. Skotte ApS af 2020 mod 18 medarbejdere i det nu tidligere selskab.

Annonce

- Det er selvfølgelig trist, at vi har sagt farvel til nogle medarbejdere, men det kunne desværre ikke være anderledes, siger han.

Thomas Skotte oplyser, at han i højere grad kommer til at have med kundebetjening at gøre.

- Jeg skal tage mig af den daglige drift og kundebetjening, mens Carsten Kristian Jensen vil styre økonomien, siger han og understreger, at forhandlingen med Suzuki fortsætter som hidtil, hvilket også er tilfældet med Bosch Car Service og Dinitrol Rustbeskyttelse.

Carsten Kristian Larsen oplyser, at konkursbegæringen i M. Skotte A/S blev indgivet torsdag 22. oktober, hvorefter M. Skotte ApS af 2020 dagen efter fortsatte driften i både Nykøbing og Sakskøbing.

- Der er blevet reduceret en del i medarbejderstaben for at tilpasse virksomheden til det aktivitetsniveau, der er på markedet. Det vil sige, at der nu er tilknyttet 13 medarbejdere, fortæller Carsten Kristian Larsen, der har en fortid som autoriseret Ford-forhandler i Nykøbing.

Annonce

- Jeg har de seneste år fristet en tilværelse som pensionist, men jeg mener, at jeg er frisk nok til at give tre-fire år, så Thomas Skotte kan få mulighed for at føre familievirksomheden videre, lyder det fra 66-årige Carsten Kristian Larsen.

Han glæder sig samtidig over, at det er lykkes at fortsætte forhandlingen af Suzuki.

- Jeg er glad for den opbakning, vi har fået fra Suzuki. Det har været en forudsætning, at vi fortsat er autoriseret Suzukiforhandler, konstaterer han og slår fast:

- Vi står langt stærkere som selskab nu med en lavere balance, der passer bedre til den aktivitet, der er på markedet. Vi er ihvert fald klar til at arbejde stenhårdt for at få det til at lykkes, siger Carsten Kristian Larsen.

Kurator i konkursboet efter M. Skotte A/S er advokat og partner, Jens Arnesen, advokatfirmaet Nielsen Nørager, København.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE