Afviklingen af Madens Folkemøde 2021 er rykket en måned.
Den 11. og 12. juni 2021 holdes Madens Folkemøde for anden gang på Engestofte.
Oprindeligt var folkemødet i 2021 planlagt til at blive afviklet 7. og 8. maj, men Foreningen Madens Folkemøde, der står bag arrangementet, har valgt at rykke datoerne en måned frem til juni.
Det vurderes nemlig, at muligheden for at lave aktiviteter udenfor i sommervarmen i juni øger chancerne for at kunne samles fysisk i et gennemtænkt og corona-tilpasset setup.
Holdet er derfor i fuld gang med at corona-tilpasse rammerne, så de vigtige debatter og aktiviteter kan afholdes uanset format og størrelse.
Der kigges blandt andet på tiltag som mere plads, faste siddepladser, zoneopdeling, flere udendørs aktiviteter og begrænsninger i antal publikum og arrangementer.
- Vi er i tæt dialog med arrangører og samarbejdspartnere, og opbakningen fra de lokale aktører på Lolland og Falster er vigtig for os. Det giver folkemødet et solidt fundament at bygge videre på. Egnen har stolte fødevaretraditioner, en masse dygtige producenter og et engageret erhvervsliv, der støtter op. Det er vi utrolig glade for, og vi glæder os til at vende tilbage til Lolland i 2021, siger Mette Touborg, formand i foreningen Madens Folkemøde.
I efteråret uddelte Nordea-fonden 1,5 millioner kroner til Madens Folkemøde, så foreningen de kommende tre år kan styrke og udvikle fællesskab og oplevelser med maden og råvarerne som omdrejningspunkt.
- Madens Folkemøde sætter spot på de stærke fællesskaber, vi kan fremme gennem mad og måltider. Særligt for de unge kan det også skabe interesse for uddannelse inden for fødevareområdet, siger Henrik Lehman Andersen, direktør i Nordea-fonden.
Bidraget skal samtidig forankre Madens Folkemøde nationalt og understøtte arbejdet med at tiltrække gæster, udstillere og debatarrangører fra hele landet.
- Madens Folkemøde er for alle - helt lige som mad og måltider er det, og med Nordea-fondens støtte har vi fået et væsentlig bidrag til at gøre Madens Folkemøde til en national begivenhed. Målet er at tiltrække flere producenter, branchefolk og madinteresserede gæster fra vest for Storebælt, siger Mette Touborg.
Der åbnes for tilmeldinger til programmet 1. december. Programmet offentliggøres 8. maj.