cookie-og-privatlivspolitik
Madens Folkemøde blev afviklet første gang i 2019. 2020-versionen blev som bekendt aflyst på grund af covid-19.
Madens Folkemøde blev afviklet første gang i 2019. 2020-versionen blev som bekendt aflyst på grund af covid-19.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Erhverv

Madens Folkemøde 2021 bliver med corona-setup

Afviklingen af Madens Folkemøde 2021 er rykket en måned.
29. november 2020 kl. 13:57 Af Jesper Bøgh

Annonce

Den 11. og 12. juni 2021 holdes Madens Folkemøde for anden gang på Engestofte.

Oprindeligt var folkemødet i 2021 planlagt til at blive afviklet 7. og 8. maj, men Foreningen Madens Folkemøde, der står bag arrangementet, har valgt at rykke datoerne en måned frem til juni.

Det vurderes nemlig, at muligheden for at lave aktiviteter udenfor i sommervarmen i juni øger chancerne for at kunne samles fysisk i et gennemtænkt og corona-tilpasset setup.

Holdet er derfor i fuld gang med at corona-tilpasse rammerne, så de vigtige debatter og aktiviteter kan afholdes uanset format og størrelse.

Der kigges blandt andet på tiltag som mere plads, faste siddepladser, zoneopdeling, flere udendørs aktiviteter og begrænsninger i antal publikum og arrangementer.

- Vi er i tæt dialog med arrangører og samarbejdspartnere, og opbakningen fra de lokale aktører på Lolland og Falster er vigtig for os. Det giver folkemødet et solidt fundament at bygge videre på. Egnen har stolte fødevaretraditioner, en masse dygtige producenter og et engageret erhvervsliv, der støtter op. Det er vi utrolig glade for, og vi glæder os til at vende tilbage til Lolland i 2021, siger Mette Touborg, formand i foreningen Madens Folkemøde.

I efteråret uddelte Nordea-fonden 1,5 millioner kroner til Madens Folkemøde, så foreningen de kommende tre år kan styrke og udvikle fællesskab og oplevelser med maden og råvarerne som omdrejningspunkt.

- Madens Folkemøde sætter spot på de stærke fællesskaber, vi kan fremme gennem mad og måltider. Særligt for de unge kan det også skabe interesse for uddannelse inden for fødevareområdet, siger Henrik Lehman Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Bidraget skal samtidig forankre Madens Folkemøde nationalt og understøtte arbejdet med at tiltrække gæster, udstillere og debatarrangører fra hele landet.

- Madens Folkemøde er for alle - helt lige som mad og måltider er det, og med Nordea-fondens støtte har vi fået et væsentlig bidrag til at gøre Madens Folkemøde til en national begivenhed. Målet er at tiltrække flere producenter, branchefolk og madinteresserede gæster fra vest for Storebælt, siger Mette Touborg.

Der åbnes for tilmeldinger til programmet 1. december. Programmet offentliggøres 8. maj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce