cookie-og-privatlivspolitik
Per Mertz (th.) overdrager maskinforretningen Johs Mertz A/S til Gert Klitgaard (tv.) og Christian Holst.

2

Billeder

Per Mertz (th.) overdrager maskinforretningen Johs Mertz A/S til Gert Klitgaard (tv.) og Christian Holst.
Foto: Privat

Erhverv

Makkerpar i spidsen for Johs. Mertz A/S

Efter 106 år tager nye kræfter over hos maskinhandler Johs. Mertz A/S
30. november 2021 kl. 22:10 Af Denny Michael Jakobsen

Per Mertz, der er tredje generation hos maskinhandleren Johs. Mertz A/S, overdrager nu firmaet til selskabets administrerende direktør Christian Holst og økonomichef Gert Klitgaard.

- Det er den bedst tænkelige konstellation for fremtiden. Christian og Gert kender virksomheden ud og ind og står bag de seneste års rigtig gode udvikling her på Lolland-Falster og Sydsjælland, siger Per Mertz.

Johs. Mertz A/S sælger landbrugsmaskiner og har hovedforhandlingen af de blå New Holland-traktorer, som er de mest solgte traktorer i Danmark gennem de sidste 11 år.

I landbrugsmaskinforretningerne i Maribo og Faxe beskæftiger Johs. Mertz A/S 65 medarbejdere.

- Min farfar Johannes Mertz grundlagde firmaet i 1915 sammen med min farmor Irma Mertz. Min far Jørgen Mertz tog over efter ham og jeg selv efter min far. Så det havde selvfølgelig været sjovt, hvis firmaet kunne være blevet i familien, men vores to døtre Christine og Anne har som henholdsvis revisor og sygeplejerske valgt andre løbebaner, og det har aldrig været meningen at "presse" dem til at overtage Mertz. Så jeg har gennem længere tid og nu 40 år i firmaet vænnet mig til tanken om, at det en dag skal videre på andre hænder, siger Per Mertz.

Annonce

Derfor blev Christian Holst ansat som administrerende direktør i 2015, og fra 2016 har han også været medejer. I 2019 blev Gert Klitgaard ansat som økonomichef.

- Jeg har ikke deltaget i den daglige drift de seneste år, hvor de to har drevet firmaet. Så det er i den grad deres fulde fortjeneste, at vi i dag har en fantastisk stærk markedsposition med en stor loyal kundekreds og ikke mindst en langt mere effektiv og robust virksomhed, der er fuldt manøvredygtig i en så konjunkturfølsom branche som vores, fortæller Per Mertz.

Ud over New Hollands blå traktorer og gule mejetærskere har Johs. Mertz blandt andet også egen import af de kæmpestore roeoptagere og roelæssemaskiner fra Ropa og de store selvkørende flismaskiner fra Albach.


En drøm at blive medejer

- Da jeg overtog de første 10 procent af aktierne i Johs. Mertz A/S, var det et drømmescenarie for mig. Det har altid været en drøm og et ønske at blive medejer af en landbrugsmaskinforretning, hvor der er højt til loftet og med gode udviklingsmuligheder, siger Christian Holst og fortsætter:

- Min passion er kontakten til kunderne og salget, hvor jeg har min bedst mulige makker i Gert Klitgaard, der har styr på alle de interne processer, økonomi. HR m.m. Vi er et stærkt makkerpar, der supplerer hinanden godt til gavn for vores kunder, leverandører og ikke mindst vores medarbejdere.

Annonce

Gert Klitgaard ser også en styrke i det gode samarbejde.

- Christian og jeg er meget forskellige, men komplementerer hinanden utroligt godt. Vi har hver vores kompetencer, og når vi lægger dem sammen, har vi hele paletten sammen med alle medarbejderne til at drive en traditionsrig landbrugsmaskinforretning, der på mange måder forpligter, siger Gert Klitgaard.

Trods overdragelsen af forretningen ser Per Mertz ikke en tilværelse som heltidspensionist for sig.

- Jeg er stadig med i Skov & Have-forretningen i nogle år i endnu, ligesom jeg hygger mig med mit tilbageværende ejendomsselskab. Jeg ser også meget frem til at have mere tid til at dyrke min store fritidsinteresse cykling og ikke mindst se mere til familie og venner, slutter Per Mertz.

Ejerskiftet vil blive markeret over for kunder, venner af huset og medarbejdere. Men på grund af corona-situationen er det udskudt til engang i foråret 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE