cookie-og-privatlivspolitik
Fabrikschef Peter Ring, CODAN Medical ApS, erkender, at virksomhedens nuværende største udfordring er, at virksomheden mangler folk med de rette kompetencer.
Fabrikschef Peter Ring, CODAN Medical ApS, erkender, at virksomhedens nuværende største udfordring er, at virksomheden mangler folk med de rette kompetencer.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Medarbejder-udfordring er den største

Manglen på kvalificeret arbejdskraft mærkes hos den store medico-virksomhed Codan Medical ApS i Rødbyhavn.
18. februar 2020 kl. 13:40 Af Jesper Bøgh

Annonce
FAKTA
CODAN Medical ApS ejes af Husted-Andersen-familien.
Virksomheden producerer og sælger engangssprøjter og -dispensere til brug i sundhedssektoren og til industrikunder indenfor samme branche. Virksomhedens faciliteter, proceskontrol- og dokumentationssystemer og personalekompetencer er certificeret i henhold til gældende og stigende krav til leverandører af produkter og serviceydelser til sundhedssektoren indenfor specielt EU.
CODAN Medical ApS har cirka 160 ansatte hvoraf cirka 145 er beskæftiget direkte eller indirekte med produktion, materiale- og færdigvarehåndtering. Virksomheden leverer til distributører primært i Europa, som sælger og leverer til hospitaler og klinikker i deres områder. Der leveres også til virksomheder, som sælger CODAN Medicals produkter som en integreret del af deres egen salgs- og servicevirksomhed.

Erhvervslivet på Lolland-Falster tørster efter kvalificeret fagligt arbejdskraft.

Virksomhedernes udfordringer med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft bliver af eksempelvis DI Lolland-Falster betegnet som den største vækst-hæmmer.

Derfor skal flere lokale unge skal have en erhvervsuddannelse og ifølge flere lokalpolitikere skal landsdelen som helhed skal gøre sig attraktiv, så de unge, der drager mod de større byer for at uddanne sig, ser muligheder i at vende tilbage for at bosætte sig og arbejde på Lolland-Falster.

Hos en af landsdelens store virksomheder, CODAN Medical ApS, erkender fabrikschef Peter Ring i høj grad udfordringen.

- Virksomheden har tidligere haft udfordringer med vigende indtjening, men vi har de seneste syv år været profitable under nuværende daglige ledelse. Vores nuværende største udfordring er, at vi mangler folk med de rette kompetencer, slår han fast og tilføjer.

- Vi har en medarbejdergruppe, vi er glade for, men de skal løbende erstattes, siger han med henvisning til, at gennemsnitsalderen i virksomhedens produktion er cirka 50 år.


Stigende krav

- Kravene til virksomheden omkring blandt andet dokumentation og forordninger er stigende, og det gælder derfor også for kravene til kompetencer hos medarbejderne, konstaterer han.

Peter Ring peger på, at CODAN Medical ApS sjældent kan finde medarbejdere, der har specifikke kompetencer i retning af de krav, virksomheden har.

- Derfor søger vi løbende potentielle medarbejdere med lidt ballast, der vil uddanne sig i vores retning, fortæller han og nævner sprøjtestøbning, bygning af støbeforme og proces-teknologi som eksempler på specifik teknisk kunnen, som virksomheden efterspørger.


Sidemandsoplæring

Derfor er CODAN Medical ApS også parat til selv at videreuddanne nye medarbejdere - primært ved sidemandsoplæring - som er uddannet produktions-ingeniører, automationsteknikere og industrioperatører.

- Derfor skal vi helst forbi det punkt, hvor vi ansætter ufaglærte. Ansætter vi alligevel ufaglærte, så skal de være indstillet på at efteruddanne sig. I den sammenhæng køber vi os til specifikke uddannelsesforløb hos de offentlige uddannelsesinstitutioner, slår han fast.

CODAN Medical ApS har også medarbejdere fra Tyskland og Polen.

- Vi vil også gerne være åbne overfor flygtninge, der kan tale engelsk, som har en relevant uddannelse fra hjemlandet - også selv om uddannelsen ikke nødvendigvis er godkendt i Danmark, siger Peter Ring.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce