Annonce
Erhverv

Medarbejder-udfordring er den største

Fabrikschef Peter Ring, CODAN Medical ApS, erkender, at virksomhedens nuværende største udfordring er, at virksomheden mangler folk med de rette kompetencer. Foto: Anders Knudsen

Manglen på kvalificeret arbejdskraft mærkes hos den store medico-virksomhed Codan Medical ApS i Rødbyhavn.

Erhvervslivet på Lolland-Falster tørster efter kvalificeret fagligt arbejdskraft.

Virksomhedernes udfordringer med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft bliver af eksempelvis DI Lolland-Falster betegnet som den største vækst-hæmmer.

Derfor skal flere lokale unge skal have en erhvervsuddannelse og ifølge flere lokalpolitikere skal landsdelen som helhed skal gøre sig attraktiv, så de unge, der drager mod de større byer for at uddanne sig, ser muligheder i at vende tilbage for at bosætte sig og arbejde på Lolland-Falster.

Hos en af landsdelens store virksomheder, CODAN Medical ApS, erkender fabrikschef Peter Ring i høj grad udfordringen.

- Virksomheden har tidligere haft udfordringer med vigende indtjening, men vi har de seneste syv år været profitable under nuværende daglige ledelse. Vores nuværende største udfordring er, at vi mangler folk med de rette kompetencer, slår han fast og tilføjer.

- Vi har en medarbejdergruppe, vi er glade for, men de skal løbende erstattes, siger han med henvisning til, at gennemsnitsalderen i virksomhedens produktion er cirka 50 år.

Stigende krav

- Kravene til virksomheden omkring blandt andet dokumentation og forordninger er stigende, og det gælder derfor også for kravene til kompetencer hos medarbejderne, konstaterer han.

Peter Ring peger på, at CODAN Medical ApS sjældent kan finde medarbejdere, der har specifikke kompetencer i retning af de krav, virksomheden har.

- Derfor søger vi løbende potentielle medarbejdere med lidt ballast, der vil uddanne sig i vores retning, fortæller han og nævner sprøjtestøbning, bygning af støbeforme og proces-teknologi som eksempler på specifik teknisk kunnen, som virksomheden efterspørger.

CODAN Medical ApS ejes af Husted-Andersen-familien.
Virksomheden producerer og sælger engangssprøjter og -dispensere til brug i sundhedssektoren og til industrikunder indenfor samme branche. Virksomhedens faciliteter, proceskontrol- og dokumentationssystemer og personalekompetencer er certificeret i henhold til gældende og stigende krav til leverandører af produkter og serviceydelser til sundhedssektoren indenfor specielt EU.
CODAN Medical ApS har cirka 160 ansatte hvoraf cirka 145 er beskæftiget direkte eller indirekte med produktion, materiale- og færdigvarehåndtering. Virksomheden leverer til distributører primært i Europa, som sælger og leverer til hospitaler og klinikker i deres områder. Der leveres også til virksomheder, som sælger CODAN Medicals produkter som en integreret del af deres egen salgs- og servicevirksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidemandsoplæring

Derfor er CODAN Medical ApS også parat til selv at videreuddanne nye medarbejdere - primært ved sidemandsoplæring - som er uddannet produktions-ingeniører, automationsteknikere og industrioperatører.

- Derfor skal vi helst forbi det punkt, hvor vi ansætter ufaglærte. Ansætter vi alligevel ufaglærte, så skal de være indstillet på at efteruddanne sig. I den sammenhæng køber vi os til specifikke uddannelsesforløb hos de offentlige uddannelsesinstitutioner, slår han fast.

CODAN Medical ApS har også medarbejdere fra Tyskland og Polen.

- Vi vil også gerne være åbne overfor flygtninge, der kan tale engelsk, som har en relevant uddannelse fra hjemlandet - også selv om uddannelsen ikke nødvendigvis er godkendt i Danmark, siger Peter Ring.

  • Fabrikschef Peter Ring, CODAN Medical ApS, erkender, at virksomhedens nuværende største udfordring er, at virksomheden mangler folk med de rette kompetencer. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

Sender regning for dyrere dankort videre til forbrugerne

Maribo

Gammel Aldi-butik solgt: Her er den nye ejer

Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t