cookie-og-privatlivspolitik

Erhverv

Medicinalgigant slutter sig til kapløb om coronavaccine

Johnson & Johnson går i gang med at teste coronavaccine på 60.000 mennesker.
23. september 2020 kl. 13:29 Af Ritzau

Annonce

Medicinalgiganten Johnson & Johnson (J&J) går som det fjerde medicinalselskab i USA i gang med fase tre-forsøg med en mulig coronavaccine.

Det oplyser selskabet onsdag.

Fase tre-forsøg er det sidste trin, før at sundhedsmyndighederne kan give en godkendelse. Det er oftest første test af et givent lægemiddel på en større gruppe af mennesker.

J&J's forsøg omfatter 60.000 deltagere, der enten får vaccinekandidaten eller en placebo.

Tidligere har konkurrenterne Moderna, Pfizer og AstraZeneca taget hul på fase tre-forsøg i USA. Derudover er der ifølge WHO fem andre vaccinekandidater, der har gang i fase tre-forsøg.

Ifølge erhvervsmediet CNBC glæder de mange mulige vacciner Anthony Fauci, der er den amerikanske regerings toprådgiver på sundhedsområdet.

- Det kan meget vel tænkes, at der bliver brug for flere covid-19 vacciner for at imødekomme den globale efterspørgsel, siger han i en udtalelse ifølge CNBC.

- Janssens (selskab ejet af J&J, red.) kandidat har vist potentiale i de tidlige test-faser og kan måske vise sig at være særlig brugbar til at kontrollere epidemien, hvis den viser sig beskyttende efter en enkelt dosis, tilføjer han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce